Anonim
Image

ACDF-arkkitehtuuri valmistaa kahden sisaren kodin Kanadan Memphremagogin viereen

Tämä puinen verhottu koti Kanadassa on suunniteltu toissijaiseksi asuinpaikaksi sisareille, jotka jakoivat aikansa Montrealin ja itäisten kaupunkien välillä ja lepäävät maisemaan, josta on näkymä Memphremagog-järvelle.

Vuonna 2016 valmistunut kaksikerroksinen Maison sur le Lac käsittää kolme makuuhuonetta. Montrealin studio ACDF Architecture perusti suunnittelun ympäröivään maisemaan, joka on suosittu kohde lähikaupungin asukkaille.

Image

"Arkkitehtuurin lähtökohta on välittömän maiseman", sanoi yritys. "Kuten Memphremagogin maisema, talo on rakennettu avoimesti ajattelutapana, ilman fyysisiä rajoja."

Tämä lähestymistapa heijastuu kodin pohjapiirrosta, joka ilmaisee kaksinkertaisen korkeuden ympärille, joka yhdistää oleskelu-, ruokailu- ja keittiötoiminnot.

Image

"Molemmat asiakkaat ilmaisivat nopeasti haluavansa kodin, jolla on avoin oleskelutila, jossa gastronomiaa ja hyviä ruokia valmistetaan suoraan suhteessa luontoon ja järveen", sanoi ACDF.

Peitetylle kannelle pääsee tästä huoneesta lattiasta kattoon liukuvien lasiseinien kautta.

Image

Pääsy kotiin on etelästä, jossa kolmion muotoinen katto ylittää suojaa kävijöitä elementeiltä. Sosiaalisten tilojen lisäksi pohjakerroksessa on kaksi itään päin olevaa makuuhuonetta.

Veistoksellinen puinen portaikko johtaa osittaiseen toiseen kerrokseen. Tässä toissijaisesta oleskelutilasta on näkymät ruokapöydälle, ja vierashuoneessa on yksityisyyttä muusta kodista.

Rakennustekniikat ja -materiaalit valittiin viittaamaan alueen rakennusperinteisiin.

"Puisten maatilojen ja piikkikivistä tehdyn kestävän rakennuksen kansankieliset tyypit tulkitaan uudelleen määrittelemään nykyaikainen talo, joka avataan maisemapuolille", arkkitehdit sanoivat.

Image

Ympäristökysymykset olivat tärkeä näkökohta suunnittelussa. "Asuinpaikkaan ei ole asennettu perinteistä [lämmitys-, tuuletus- ja ilmastointi] järjestelmää", arkkitehdit sanoi. "Vain passiivisia periaatteita ehdotetaan asianmukaisen ilmanvaihdon ja aurinkovoiman hallinnan varmistamiseksi."

Julkisivua peittävät pystysuorat hemlock-levyt on moduloitu niin, että talvikuukausina saadaan maksimaalinen lämmöntuotto, mutta sallitaan ilmanvaihto kuumalla säällä.

Image

"Paikallinen hemlock-puu jätetään luonnolliseksi ja saa ajan myötä harmaata patinaa", ACDF sanoi. "Talo alkaa hitaasti sulautua luonnonympäristöön, sovittuen täydellisesti puihin, jotka jo asuvat alueella."

Lisäksi kiillotettu kivilattia auttaa säätämään kodin lämpötilaa.

Image