Anonim

Raastettu marmori seinät varjostavat Casa Chaaltun -altaan kannen Meksikossa

Korkeat seinät, joissa on marmorilaattoja, muodostavat katoksen talon terassin ja uima-altaan yläpuolelle, jonka Tescala Architects on perustanut Yucatánin, Meksikon luonnon ympäristöön.

Casa Chaaltun sijaitsee aidatussa yhteisössä Meridan pohjoispuolella, Meksikon Jucatánin valtion pääkaupungissa, joka tunnetaan mayojen raunioistaan.

Image

Meksikolainen studio suunnitteli asuinpaikkaa "herättämään ympäristönsä luonnollisen ja kulttuurisen tilanteen".

Näiden ominaisuuksien joukossa on paikallisten materiaalien valinta, mukaan lukien kivi, marmori ja chukum - puunhartsista ja kalkkikivestä valmistettu viimeistely. Niitä kaikkia käytetään nykyaikaisesti, kuten säleet osoittavat.

Image

Useat elementit perustuvat myös alueen luonnollisiin muotoihin. Tärkeä esimerkki on asunnon ytimessä oleva uima-allas ja kansi, jonka Tescala Arkkitehdit ovat mallinnustaneet cenoteille - upotetut vesitäytetyt kalkkikivikuopat ja luolat, jotka on pistetty Yucatánin niemimaan ympärille.

Tämän saavuttamiseksi arkkitehdit päättivät linjata pohjan Oxfordin harmaalla graniitilla, jotta vesi olisi tummempi vihreä-sininen väri, ja lisäsi kalkkikiviseinän kulkeakseen sitä pitkin. Korotetut sälemarmori-väliseinät herättävät myös kaivojen korkeat seinät.

Image

"Uima-altaan tunnelma muistuttaa cenotea", sanoi Tescala Architects. "Kalkkikiviseinä nousee vedestä, ja katsomalla sinua ympäröi toisella tasolla kelluva marmorihilajulkisivu."

Image

Alkuperäinen alamo-puu, laji, jota yleensä esiintyy lähellä cenoteja, on istutettu asuinpaikan etuosaan ja lepää kahden valtavan kalkkikiviseinän välissä.

Muita ympäröivään luontotyyppiin perustuvia piirteitä ovat kaltevan ajotien tien seinät, jotka ovat vaaleanpunaisia ​​ja muistuttavat kivien, seinien ja teiden sävyjä, jotka ruostuvat punaiseksi.

Image

Asuinpaikka sijaitsee suurella paikalla, joka on kooltaan 1123 neliömetriä (12 636 neliömetriä) mutta muodoltaan epäsäännöllinen, joka on pitkä ja kapea, ja yksi reuna on kaareva.

Studio vastasi tähän hajottamalla talo neljään osaan, jotka oli kytketty pääakselia pitkin, joita ne kuvaavat selkärangaksi.

Image

Pari levyä, joissa on rajatut marmoriseinät, isännöi sosiaalisia tiloja.

Kaksi muuta pidempää ovat paksut, raskaat seinät, jotka kulkevat etelään itään tarjoamaan varjoa ja sulkemaan enemmän yksityisiä alueita.

Image

"Levyjen typologialle on tunnusomaista sen julkisivut", studio sanoi. "Kiinteät tilavuudet muodostuvat sarjasta offset-seiniä, jotka mahdollistavat ristikkäisen ilmanvaihdon ja suuren luonnollisen valon ilman lämpövoittoa."

"Sitä vastoin kelluvissa tilavuuksissa on marmorinen hilajulkisivu, joka mahdollistaa hajavalon ja varjostaa sisätilat", se jatkoi.

Image

Yksi ritilämääräistä on korotettu antamaan varjo ruokasalille, joka pysyy avoinna golfkentälle toisella puolella ja uima-altaalle toisella.

Yllä olevalla tasolla seinät peittävät oleskelualueen ja sisältävät suuret ovet, jotka kääntyvät avoinna terassille, jossa on lasitetut kaiteet, joista on näkymä golfkentälle.

Image

Altaan toisella puolella toinen tilavuus on kohotettu lasiseinien yläpuolelle, mikä tuo runsaasti päivänvaloa sisä- ja ruokasaliin.

Keittiö on sijoitettu tämän taakse yksityisissä tiloissa asuinpaikan edessä.

Image

Kaksi kylpyhuonetta, joissa on oma kylpyhuone, vievät neljännen kerroksen pohjakerroksen, kun taas toinen makuuhuone ja oleskelutila sijaitsevat yläkerrassa.

Näiden huoneiden väliin on sijoitettu viisi puiden kanssa istutettua ulkotilaa, mukaan lukien jobin puu, joka oli jo paikalla.

Image