Design

Pystysuuntainen kuljetuskonsepti antaa kaupunkilaisille mahdollisuuden pyörittää pilvenpiirtäjiä

Pystysuuntainen kuljetuskonsepti antaa kaupunkilaisille mahdollisuuden pyörittää pilvenpiirtäjiä
Anonim

Pystysuuntainen kuljetuskonsepti antaa kaupunkilaisille mahdollisuuden pyörittää pilvenpiirtäjiä

Royal College of Art -opiskelijan Elena Larriban suunnittelema Vycle on polkimella toimiva, pystysuora kuljetusjärjestelmä, joka tarjoaa tilaa säästävän vaihtoehdon hisseille ja portaille.

Malli, joka muistuttaa pystysuoraan kiskoon kiinnitetyn pyörän etuosaa, voidaan asentaa rakennusten, telineiden tai nosturien sivuille.

Image

"Pystysuoraan kuljetukseen on olemassa kaksi päämenetelmää, jotka ovat olleet vallitsevina viimeisen 100 vuoden aikana, portaat ja hissi", kertoi Elena Larriba, joka opiskeli Kuninkaallisen taidemuseon (RCA) Innovation Design Engineering -maisteriohjelmassa.

"Portaat ovat tilaa vieviä ja houkuttelemattomia, etenkin korkeissa kerrostaloissa, joissa ihmiset eivät usein käytä niitä. Hissit vaativat paljon energiaa yhden henkilön siirtämiseksi pari metriä ylös. Tämä vie pois mahdollisuuksien alueen, joka sijaitsee välillä kaksi."

Image

Jatkuvan syklisen liikkeen ansiosta järjestelmä on tasapainotettu vastapainoilla, jättäen käyttäjän kehon ainoaksi painetta voitettavaksi. Pyörän kaltainen vaihdejärjestelmä antaa käyttäjälle mahdollisuuden päättää kuinka paljon vaivaa he haluavat panna nousevaan tai laskevaan.

Tiheään asutuissa ja nopeasti kasvavissa kaupungeissa, kuten Kiinassa, joissa maan arvioidaan olevan rakentavan vuoteen 2025 mennessä 50 000 uutta pilvenpiirtäjää, Vycleä voidaan käyttää uusissa rakennuksissa, joissa tilaa on huippuluokkaa tai joissa ei ole tilaa täysikokoinen nostoakseli.

Image

Larriba ehdotti myös, että Vycleä voitaisiin käyttää korkeiden rakennusten rakentamisessa.

"Järjestelmän kevyt, pieni neliömateriaali ja joustava osa tekevät siitä sopivan jälkiasennusten ja väliaikaisten asennusten tapaan, kuten telineiden tai nosturien käytössä", hän sanoi.

"Rakennusalalla noin neljäsosa työvoimasta on yli 50-vuotiaita. Vycle on vaihtoehto pitkille tikkaille, joita käytetään usein näissä väliaikaisissa töissä ja joka voi tarjota käyttäjälle kestävämmän ja turvallisemman tavan selata rakennustelineitä, nostureita tai voimansiirtotorneja. ."

Toimistoissa Larriba kertoo, että Vycle vahvistaisi yhdyskuntaalueiden, ympäristöystävällisten rakennusten ja pyöräpaikoitusten merkitystä.

"Toisaalta se parantaa työntekijän pitkäaikaista hyvinvointia ja toisaalta palauttaa virtauksen ja yhteisöllisyyden tunteen, joka tällä hetkellä on yksinoikeudella kaupunkimaassa."

Tämän vuoden Royal College of Art -tutkinnonäyttely järjestettiin 24. kesäkuuta - 2. heinäkuuta. Muita esiteltyjä tuotteita olivat rottinkiin valmistettu työtuoli ja joukko hyytelömäisiä silikonilautasia, jotka lisäävät uuden ulottuvuuden ruokailukokemukseen.