Arkkitehtuuri

Sandwich luo laivanmuotoisen taidepaviljongin meren kuolemien muistoksi

Sandwich luo laivanmuotoisen taidepaviljongin meren kuolemien muistoksi
Anonim
Image

Sandwich luo Fukuyamaan "laivanmuotoisen" taidepaviljongin merellä kuolleiden muistoksi

Sadattuhannet puiset vyöruusu kattaa tämän paviljongin muodon Japanin Shinshoji Zen -museossa ja puutarhassa, joka on tarkoitettu herättämään laivan rungon muoto.

Image

Kohtein paviljonki lisättiin puutarhoihin Tenshinzan Shinshojin temppelin kampuksella Fukuyaman kaupungissa Hiroshimassa, joka perustettiin kunnianosoituksena työntekijöille, jotka menettivät henkensä merellä tai teollisuusonnettomuuksien seurauksena.

Rakenteen ovat suunnitelleet taiteilija Kohei Nawa sekä arkkitehdit Yoshitaka Lee ja Yuichi Kodai Nawan Kioton perustuvasta luovuusstudiosta Sandwich, joka sai tehtäväkseen luoda taiteellinen installaatio, joka täydentää maisemoitujen puutarhojen asetusta.

Image

"Kohtein erottuva muoto sai inspiraation temppelin perustamisen juurista, joka sai meidät luomaan rakennuksen, joka muistuttaa laivan mallia", projektiryhmä kertoi.

"Se on arkkitehtuuri, joka kelluu vuorten ympäröimällä aallolla ja jonka teemana on työskennellä kolmen perusmateriaalin kanssa: puu, kivi ja vesi."

Image

Paviljonki on nostettu maiseman yläpuolelle kahdella pylväsrivillä muodostaen suojatun tilan sileän puupinnan alle.

Sen koko ulkopinta on päällystetty japanilaisten sypressi-vyöruusujen avulla, jotka on levitetty perinteistä Kokera-buki-kattotekniikkaa käyttäen, jolloin ohuiden laattojen kerrokset kiinnitetään bambukynnillä.

Katossa on 340 000 vyöruusu, jonka on laatinut 16. sukupolven pääkattolainen Kiotosta. Sohvassa on 250 000 laattaa, jolloin muodostuu sileä pinta, joka antaa rakenteelle monoliittisen laadun alhaalta katsottuna.

Image

"Kokemus seistä tällaisen tilan alla parantaa maiseman terävää materiaalia puisen katon ilmavia muotoja vastaan", suunnittelijat lisäsivät. "Ympäröivät näkymät ovat kehystettyjä ja vierailijat voivat kokea jatkuvasti muuttuvia maisemia."

Rakennus näyttää kelluvan maiseman yläpuolella, jossa on löysät palat paikallisesti louhittua kiveä, joka on valittu herättämään valtameren pinta. Sorapolut luovat reittejä maiseman läpi yhdistäen rakennuksen ja puutarhat.

Yksinkertainen kävelysilta vie vierailijan pienelle sisäänkäynnille, joka on sisällytetty paviljongin toiseen päähän. Tämä aukko johtaa pimeään tilaan, jossa tarkoitettu meditatiivinen installaatio sijaitsee.

"Asennus edustaa meren valtavuutta ja kävijät voivat kokea meditaatiota tarkkailemalla hiljaisesti räpistyneiden vesiaallon heijastavia kimaltelevia valoja", suunnittelijat selittivät.

"Pimeys yhdessä huoneen heikon äänen kanssa terävöittää uteliaasti vierailijan näkemystä ja kuulo-aisteja."

Image

Paviljongin yleisenä tavoitteena on luoda yhtenäinen muoto, jossa kaikki alla oleva ulko-, sisä- ja suoja-alue vaikuttavat eri tavoin vierailijan kokemukseen puutarhoista ja niiden asennuksesta.

Kuvanveistäjä Kohei Nawa syntyi Osakassa vuonna 1975 ja perusti Sandwichin vuonna 2008 alustana luovalle toiminnalleen. Aikaisemmin studio on perustanut kaksikerroksisen talon, jossa on veistoksellinen julkisivu, joka on valmistettu kolmesta kuorma-puusta.