Uutiset

Ison-Britannian hallitus vaatii teollisuuden osallistumista Brexitin jälkeiseen maahanmuuttojärjestelmään

Ison-Britannian hallitus vaatii teollisuuden osallistumista Brexitin jälkeiseen maahanmuuttojärjestelmään
Anonim
Image

Ison-Britannian hallitus vaatii teollisuuden osallistumista Brexitin jälkeiseen maahanmuuttojärjestelmään

Suunnitteluelimet neuvottelevat jäseniään siitä, miltä Yhdistyneen kuningaskunnan maahanmuuttopolitiikalla tulisi näyttää Brexitin jälkeisiltä, ​​kun hallitus kutsui yrityssektoria esittämään näkemyksensä aiheesta.

Sisäsihteeri Amber Rudd ilmoitti viime viikon lopulla, että hän antoi tehtäväksi siirtolaisuuden neuvoa-antavalle komitealle kerätä todisteita Brexitin vaikutuksista. Riippumaton elin tarkastelee myös, kuinka Yhdistyneen kuningaskunnan uusi maahanmuuttojärjestelmä mukautetaan sen teollisuusstrategiaan.

Komitea on nyt julkaissut todistepyynnön Euroopan unionin työntekijöiden roolista eri aloilla, kun taas suunnittelu- ja arkkitehtuuriorganisaatiot, mukaan lukien Brittiläinen arkkitehtien kuninkaallinen instituutti (RIBA), ovat ilmoittaneet valmistelevansa vastauksia aiheesta.

"RIBA: n jäsenet ovat tunnistaneet kykyjen saatavuuden ensisijaiseksi tavoitteeksi Brexit-neuvotteluissa ja Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen on tunnustettava Yhdistyneen kuningaskunnan edut houkuttelevana työpaikkana kunnianhimoisille arkkitehdille ympäri maailmaa", sanoi RIBA: n presidentti Jane Duncan.

"Meidän on varmistettava, että mahdolliset muutokset maahanmuuttojärjestelmään eivät poista kansainvälisiä kykyjä eikä lisää taakkaa käytännöille, jotka haluavat palkata lahjakkuuksia ulkomailta."

Tämä on ensimmäinen hallituksen aloittama tutkimus, jossa keskitytään erityisesti maahanmuuttoon yli vuotta sitten pidetyn EU: n kansanäänestyksen jälkeen - tosiasia, jota varten se on joutunut kriitikkojen tuleen. Maahanmuutto on osa hallituksen nykyistä tutkimusta Brexitin vaikutuksesta luovaan teollisuuteen.

Komitea raportoi vuoden 2018 lopulla, vaikka Brexit-neuvottelut ovat jo käynnissä ja Yhdistyneen kuningaskunnan on tarkoitus poistua virallisesti EU: sta maaliskuussa 2019.

"Tämä tarjoaa yrityksille ja työnantajille mahdollisuuden ilmaista rehelliset mielipiteensä hallituksesta riippumatta", Amber Rudd kirjoitti Financial Timesissa. "On kriittisen tärkeää, että kunkin toimialan näkemykset heijastuvat täsmällisesti tässä todisteessa, joten rohkaisin teollisuuden edustajia osallistumaan prosessiin."

RIBA: n lisäksi Design Business Association (DBA) ja luovan teollisuuden liitto (CIF) ovat ilmoittaneet kuulevansa jäsenyyttään maahanmuuttokysymyksissä valmistellessaan ehdotusta hallitukselle.

DBA: n mukaan muotoiluteollisuuden paras tulevaisuuden maahanmuuttojärjestelmä oli se, joka antoi mahdolliseksi palkata parhaat ehdokkaat heidän taustastaan ​​tai kansallisuudestaan ​​riippumatta.

"Tarvitsemme vakuutuksia siitä, että kova maahanmuuttopolitiikka (osa Brexit-neuvotteluitamme) ja nykyinen koulutuspolitiikka (luovuuden sivuuttaminen) eivät aiheuta kuivuutta hakijoille, jotka tulevat Ison-Britannian muotoiluteollisuuteen tai perustavat uusia yrityksiä kahden vuoden kuluttua - Tämä jarruttaa kasvun alalla, joka on nopeimmin kasvava ja suurin BKT: n vaikuttaja Yhdistyneessä kuningaskunnassa ", sanoi DBA: n toimitusjohtaja Deborah Dawton.

"Meillä on ihmisyritystä. Bottom line on, että tarvitset hienoja ihmisiä kasvattamaan sitä ja heidän on oltava lähtöisin jostakin."

CIF kertoi valmistelevansa lausuntoa, joka perustuu jäsenten kyselyyn, jonka mukaan alan EU: n työvoimaa ei voida korvata pelkästään paikallisella työvoimalla.

"Liittouman jäsenten kysely kesäkuussa tämän vuoden kesäkuussa paljasti Ison-Britannian luovan teollisuuden työntekijöiden suuren määrän eurooppalaisia ​​työntekijöitä, joita ei voida korvata brittiläisellä henkilöstöllä", sanoi CIF. "Se ehdotti, että maahanmuuton vähentäminen vahingoittaa Britannian talouden nopeimmin kasvavaa osaa, mikä tarkoittaa, että on välttämätöntä perustaa alalle toimiva Brexitin jälkeinen maahanmuuttojärjestelmä."

"Liitto tutkii parhaillaan uuden luovaa teollisuutta varten toimivan maahanmuutto- ja viisumijärjestelmän ja raportoi havainnoistaan ​​syksyllä."

Suunnittelu- ja arkkitehtuuriala on ajautunut Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta varmistamaan, että se pystyy jatkamaan rekrytointia ulkomailta, mikä on noussut yhdeksi alan tärkeimmistä huolenaiheista Brexit-äänestyksen jälkeen.

Dezeenille tehdyn tutkimuksen mukaan lähes puolet Lontoossa työskentelevistä arkkitehdista on lähtöisin ulkomailta, ja 33 prosenttia tulee joko EU: sta, Euroopan talousalueelta tai Sveitsistä.

Amanda Levete, jonka käytännöt osallistuivat tutkimukseen, kertoi tuolloin, että 80 prosenttia yrityksen arkkitehdista on ulkomailta.

"Täälle tulevien kykyjen hanan sulkeminen olisi erittäin vahingollista ammattillemme", hän lisäsi.

Aiemmin tässä kuussa yli 500 johtavaa taiteen järjestöä ja yksityishenkilöä allekirjoittivat Shared European Future -julistuksen, jossa vaadittiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa työskentelevien EU: n kansalaisten Brexitin jälkeistä oleskelua ja ammattitaitoisten työntekijöiden vapaata liikkuvuutta maiden välillä.

Kansainvälinen rekrytointi oli avainasemassa myös Dezeenin Brexit Design-manifestissa.

Äskettäisessä yrityskeskusteluissa, joita Dezeen järjesti Lontoossa, Zaha Hadid Architectsin ihmisten päällikkö ja lahjakkuus Caroline Roberts kertoi, että suuri osa hänen työstään oli tullut auttamaan yrityksen 400 työntekijää - joista kaksi kolmasosaa on kotoisin EU: sta - käsitellä Brexitin vaikutuksia.

"Yhdistynyt kuningaskunta ei tunne niin toivottavaa tai niin paljon mahdollisuuksien maata kuin se", Roberts sanoi. "Pelätään, ettei lahjakkuutta voida liikkua, kuten meillä on ollut ja josta olemme nauttineet aiemmin."

Siirtolaisuuden neuvoa-antavan komitean tutkimus päättyy 27. lokakuuta 2017. Pyyntöjen ohjeet ovat nähtävissä gov.uk-verkkosivustolla.