Anonim

Läpinäkyvät rakennukset ovat turvallisempia, sanoo Renzo Piano

Tässä videohaastattelussa arkkitehti Renzo Piano keskustelee lasitetun pilvenpiirtäjän suunnittelemisesta New York Timesille syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen.

Piano aloitti projektityön vain kolme päivää sen jälkeen, kun kaupungin kaksoistornit tuhoutuivat vuonna 2001, ja sanoi, että kaikki pelkäävät yllättävän pelkäävänsä rakentaa uuden korkeakohteen, josta voi tulla kohde.

"Oli 14. syyskuuta, kun tapasimme hänen asiakkaansa 2001, joten se oli New Yorkissa, kaupungissa, joka oli katastrofi", italialainen arkkitehti sanoi. "Kaupunki, jolla on pelko. Kaikki alkoivat sanoa: lopeta korkeiden rakennusten tekeminen … Tee bunkkereita, tee linnoitus."

Mutta hän sivuutti mielialan ja valitsi sen sijaan 319 metrin korkeuden, mukaan lukien masto, Midtown Manhattanin pilvenpiirtäjälle.

Hän kääri jalustan lasiin, jotta näkymät sisälle ja kadulle - ominaisuus, jonka hän uskoo tekevän rakennuksesta paljon turvallisempaa.

"Päätimme mennä eteenpäin ja teimme sen", hän jatkoi. "Olemme New York Times, meidän on tehtävä tämä ele osoittaaksesi, että pohjakerroksen läpinäkyvyys oli turvallisempaa kuin suoja. Kun näet läpi, se tarkoittaa, että se on turvallisempaa. Voit nähdä, mitä tapahtuu niin, opasiteetti on vaarallinen, ei läpinäkyvyyttä. "

Image Renzo Piano aloitti The New York Times -rakennuksen suunnittelun pian 11. syyskuuta jälkeen ja valmistui projektille vuonna 2007

Piano käytti lasia myös ylemmille tasoille, mutta varjosti julkisivut keraamisella aurinkosuojatuotteella ensin korotuksena Yhdysvalloissa. Yläosaa kohti, keraamisten tankojen välinen etäisyys kasvaa, joten rakennus näyttää liukenevan taivaalle.

New York Times -rakennus valmistui vuonna 2007 ja siinä asuu The New York Times Company, joka julkaisee The New York Times- ja International New York Times -lehtiä.

Pilvenpiirtäjä on nyt kaupungin kuudes korkein, sidottu Jean Nouvelin 53W53: een - jota kutsutaan MoMA-torniksi ja joka on vielä rakenteilla - ja ikoniseen Chrysler-rakennukseen.

Leike on peräisin arkkitehti Luis Fernández-Galianon pitemmästä videohaastattelusta Pianon talossa ja studiossa Punta Navessa, Genovassa osana espanjalaista kulttuurilaitosta Arquia-säätiön Maestros-sarjaa.

Jokaisen jakson tarkoituksena on dokumentoida useiden "arkkitehtuurin merkittävien mestarien" elämää ja työtä, ja se sisältää kuusi osaa, jotka tarjoavat kronologisen yleiskuvan kohteen elämästä. Ensimmäinen kattaa lapsuuden, kun taas muissa viidessä osassa tarkastellaan teemoja työssä, ja siinä tuodaan esiin jokaisessa kolme avainprojektia.

Pianon haastattelu tehtiin osana Maestros-dokumenttisarjaa