Anonim
Image

Kivitakat ankkuroivat Wyomingin perääntymisen. Carney Logan Burke

Amerikkalainen yritys Carney Logan Burke Architects on luonut tilavan kodin, joka vastaa sen viehättävään ympäristöön vuorijonon juurella.

Crescent H -niminen projekti sijaitsee Wilsonin pikkukaupungissa Länsi-Wyomingissa. Teton Range -alueen juurella sijaitseva 40 hehtaarin alueella (16 hehtaarin alueella) asuinpaikka on kevyesti kaltevan rullapenkin päällä, joka on peitetty haapapuilla.

Image

Asunnon pinta-ala on 6500 neliömetriä (604 neliömetriä) ja se on suunnilleen L-muotoinen, suoraviivaiset tilavuudet on järjestetty pihan ja heijastavan uima-altaan ympärille. Näkymien tarjoaminen maisema-alueelle oli suunnittelutiimin ohjaava huolenaihe.

Image

"Talo sijaitsee hyödyntämään panoraamanäkymiä vuoristoon. Rajattu näkymä Grand Tetoniin on näkyvissä puiden aukon kautta", sanoi Carney Logan Burke Architects, joka sijaitsee lähellä olevaa Jacksonin kaupunkia.

"Rakennusohjelmaelementit on järjestetty erillisiin rakennusmuotoihin läheisyyden ja valotuksen optimoimiseksi."

Image

Saapumisjärjestys alkaa kaukana kodin alapuolelta. Ajotie kulkee haapatilan läpi ja nousee avoimelle niitylle, josta talo paljastuu.

"Kaksikerroksinen kirjasto" lyhty "kivirakennusmuodossa ilmoittaa saapumisesta saapumistuomioistuimesta", studio sanoi.

Image

Arkkitehdit käyttivät rajoitettua materiaalimateriaalia rakennuksen yhdistämiseen luonnolliseen ympäristöönsä ja "yksinkertaisuuden ja ajattomuuden" tunteen välittämiseksi.

Sedimenttikiviverhous paikallisesta louhoksesta viittaa vuoristoon ja kivimuodostelmiin, kun taas selkeä pystysuuntainen viljasetri lisää lämpöä ja rakennetta ulkopuolelle.

Katto on kääritty metalliraiteeseen, joka valittiin kestävyyden ja kierrätetyn sisällön perusteella. Etelässä sijaitsevat ylitykset vähentävät aurinkoenergian hyötyä kesällä.

"Suuret lasiyksiköt ovat etelässä suojattuja syvillä ulokkeilla kesäauringon suojaamiseksi, mutta sallivat talvisesteen saada hyödyllisen aurinkovoiman", joukkue sanoi.

Kodin sisällä on sujuva ulkoasu ja vahva yhteys ulkona.

"Talon läpi tapahtuva liikkuminen on koreografioitu vastaamaan kiinteän ja tyhjän ominaisuuksia, luomalla vuorotellen suojaa, läheisyyttä ja yhteyksiä ulkotiloihin", tiimi sanoi.

Image

Kodin koillispuolella ryhmä loi kaksikerroksisen tilavuuden, jolla oli korkeat katot ja valtavat lasiastiat. Maanpinnan tasossa on kirjasto, pesutupa ja pilates-studio, kun taas yläosassa on toimisto, lukunurkka ja kannen päälle kytketty makuuhuone.

Image

Asunnon eteläosassa on tilava olohuone, ruokailutila ja keittiö. Kiviverhotut takat toimivat visuaalisina ankkureina, kun taas lasiseinät "rullautuvat luomaan armollisia yhteyksiä kuistille ja terasseille". Länsimaisimmassa kerroksessa on kaksi makuuhuonetta ja den.

Image

Ryhmä käytti neutraalia värivalikoimaa ja maanläheisiä materiaaleja, mukaan lukien valkoinen tammi lattiaan, katto tasot ja sohvat.

Kodissa on useita kestäviä elementtejä, kuten korkealaatuinen rakennuskuori ja toimivat ikkunat luonnolliseen ilmanvaihtoon.

Image