Anonim
Image

Steven Hollin nykytaiteen instituutti käsittää sinkin ja läpikuultavan lasin veistoskappaleita

Arkkitehti Steven Holl on rakentanut Virginia Commonwealth Universityn näyttely- ja esityskeskuksen, jonka on vanginnut hollantilainen valokuvaaja Iwan Baan.

New Yorkin Steven Holl -arkkitehdit suunnittelivat Nykytaiteen instituutin (ICA) tarjoamaan amerikkalaiselle yliopistolle luokkahuoneita, gallerioita ja ulkotiloja teatteri-, musiikki- ja tanssiohjelmiinsa.

Image

Rakennus käsittää sarjan epäsäännöllisen muotoisia lohkoja, jotka raontuvat yhteen.

Läpikuultavat lasipaneelit peittävät osan pinnoista tarjoamalla epäselviä näkymiä - samanlaisia ​​kuin valaiseva Maggie's Center, jonka Holl hiljattain valmisti Lontoossa. Muut peitetään paneeleissa, joissa on esilämpöistä sinkkiä, jotka täydentävät lasin sävyä.

Iwan Baanin valokuvien mukaan rakennus on valmistumassa - sen avaaminen on tarkoitus ensi vuoden huhtikuussa.

Se liittyy kampuksen muihin luoviin tiloihin, joihin kuuluvat Virginian taidemuseo, Virginian tiedemuseo, Virginia Opera, Virginia Repertory Theatre, Richmond Ballet ja Richmond Symphony.

Image

ICA sijaitsee nurkkitontilla Richmondin Broad Street -kadun varrella, missä se muodostaa portin yliopiston kampukselle. Tilaussarjat on järjestetty muodostamaan kaksi sisäänkäyntiä, jotka ovat sekä kaupungin että kampuksen vastapuolella.

Pari epäsäännöllisen muotoista lohkoa, joista yksi muodostaa melkein kolmion, edessä rakennuksen edessä. Samaan aikaan kampuksen puolella aukeaa kaksi pinoa suorakaiteen muotoista lohkoa, jotka kehystävät veistospuutarhan ja uima-altaan, joita Holl kuvailee "ajattelukenttään".

Vaikka ulkoisesti rakennus tuntuu erillisiltä tilavuuksilta, tilat sulautuvat sisälle.

Image

Kaksinkertaisen korkeuden eteinen kääri orgaaninen kaareva valkoinen katto. Rakennuksen keskellä sijaitseva se yhdistää kolme galleriakerrosta, mutta sitä voidaan käyttää myös näyttötilana suuremmille teoksille.

"Suunnittelimme ICA: n olevan joustava, tulevaisuuteen suuntautuva instrumentti, joka sekä valaisee että toimii katalysaattorina nykytaiteen muuttuville mahdollisuuksille", Steven Holl sanoi.

"Kuten monet nykypäivän taiteilijat työskentelevät, ICA: n suunnittelu ei tee eroa visuaalisen taiteen ja esittävän taiteen välillä", hän jatkoi.

"Suunnittelun joustavuus mahdollistaa kokeilun ja kannustaa uusia tapoja näyttää ja esittää taidetta, joka hyödyntää VCU-kampuksella näkyvää kekseliäisyyttä ja luovuutta."

Sisääntuloaula johtaa kahvilabaariin ja kauppaan sekä pohjakerroksen galleriaan. Tällä tasolla on myös 240-paikkainen auditorio elokuvien seulontaan, esityksiin ja luentoihin.

Tämän yläpuolella sijaitsevissa lohkoissa on mukautuva "oppimislaboratorio" ja julkinen terassi.

Korkeimman lohkon kärkeen on asetettu 33 jalkaa korkea (10 metriä korkea) galleria, sekä hallinnolliset sviitit ja kokoushuone. Rakennuksessa on myös kellarikerros, joka sisältää tilat taiteen varastointia ja valmistelua varten, valmistustyöpajan, vihreän huoneen, ruokakeittiön ja yleisen varaston.

Image

Holl pyrki myös tekemään rakennuksesta mahdollisimman ympäristöystävällisen ja kestävän. Gallerialohkojen yläpuolella on neljä vihreää kattoa, joihin on istutettu omenapuukaura, pieni bluestem, Pennsylvania-sedge ja kultarod. Niiden on tarkoitus imeä sadevettä ja lisätä eristystä.

Ikkunat ja kattoikkunat on sijoitettu strategisesti varmistamaan, että tilat saavat runsaasti luonnollista valoa, vähentäen keinotekoisen valaistuksen tarvetta.