Anonim
Image

Säänkestävät teräslevyt luovat ruosteisia seiniä perheen kotiin Oslon vanhassakaupungissa

Jarmund / Vigsnæs Architects on käyttänyt Corten-teräksen, betonin ja vanerivalikoiman luomiseen tämän vähän huoltoa tarvitsevan perheen kodin Oslossa, Norjassa.

Paikallinen arkkitehtitoimisto suunnitteli Rust-talon tontille Oslon Gamlebyen-alueella, vanhankaupungin sisäkaupungin itäosassa, joka juontaa juurensa keskiaikaan. 1900-luvun laskun jälkeen alueella on alkanut esiintyä laajaa gentrifikaatiota.

Asiakkaat, kuuden perheen lapset ja nuoret, asuivat aikaisemmin tontin vieressä olevassa talossa. Uusi talo hyödyntää eniten täyttöpaikkaa, joka aiemmin oli heidän takapihallaan, pitäen samalla joitain ulkoalueita ja jättäen samalla riittävästi tilaa perheen asumiseen.

Image

"Talon arkkitehtoninen tilavuus vastaa vierekkäisiä seiniä eri korkeuksilla: kohteliaasti mukautettu olemassa olevien talojen välillä", selitti arkkitehdit.

"Huolellisesti valitut ikkuna-sijoitukset antavat näkymät kapeaan kaupunkitilanteeseen pohjakerroksessa ja ensimmäisessä kerroksessa, toisin kuin ylemmän kerroksen olohuoneesta avoin näkymä."

Image

L-muotoinen talo on levinnyt kolmeen kerrokseen ajotieltä ja ympäröi sisäpihan puutarhaa, jossa perhe voi rentoutua yhdessä. Kaksi kattokerroksen terassia ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa tarjoavat tilaa yhdessä ulkona syömiseen tai avotakan ympärille keräämiseen.

Materiaalit valittiin "kiinteiksi ja huoltovapaiksi", mukaan lukien säänkestävän teräksen ulkokuori, joka ansaitsee Rust House -sarjan.

Ainutlaatuisen luonnollisen patinaatioprosessin ansiosta, jossa metalli ruostuu tuliseksi oranssiksi, Corten-teräs oli ihanteellinen valinta silmiinpistävälle asuinjulkisivulle.

Amerikkalainen studio Faulkner Architects kääri oleskelun tammenpuiden ympäröimään Pohjois-Kaliforniaan säänkestäväksi teräkseksi, ja Lima-pohjainen studio Cheng + Franco Arquitectos käytti sitä verhoamaan kolme konsoliatiivista taloa Peruun maaseudun taloon.

Suurin osa Rust-talon sisäseinistä on verhoiltu vanerilla, ja vahvaa ja kevyttä materiaalia on käytetty myös keittiönkaapien, hyllyjen ja väliseinien rakentamiseen kaikkialle.

Kaikkien tasojen läpi kulkee mustat teräsportaat, joissa on puiset portaat, joiden lattiat on tehty erilaisista betonisävyistä.

Lämmin, ruosteenvärinen betoni linjaa avoimen keittiön, ruokasalin ja olohuoneen lattiat ylimmässä kerroksessa, jossa mustaa puulämmitteistä on seinää vasten. Ylimmässä kattoterassissa on toinen ruokailutila, jossa on pöytä ja penkit, joita suojaava katto suojaa.

Tason alapuolella eteinen toimii myös kirjasto, kirjahyllyt takaavat seinän ja jatkavat toimistotilaan, joka johtaa makuuhuoneeseen.

Tässä kerroksessa on vielä kaksi makuuhuonetta, joista toisessa on suora pääsy ulkoterassille yhdessä makuuhuoneen kanssa. Perheen kylpyhuoneessa on terrazzo -tyylinen lattia, jossa on vastaava ovi, joka on vastakohtana vaaleanharmaisiin seinäpaneeleihin ja vanerikattoon.

Image

Pohjakerroksen alakerrassa on vielä kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuone sekä toinen keittiö ja ruokailutila, jotta vanhemmat lapset voivat tulla ja mennä haluamallaan tavalla.