Anonim
Image Valokuva: Double Steve

Kilpailu: voita kirja, joka juhlii Zaha Hadidin elämää ja työtä

Viimeisimmässä kilpailumme yhteydessä Dezeen tarjoaa mahdollisuuden voittaa kirjan, joka on omistettu Zaha Hadidille, jonka ennenaikainen kuolema vuonna 2016 järkytti arkkitehtuurin yhteisöä ja jonka projektiluettelo kasvaa edelleen hänen nimensä alaisessa yrityksessä.

Kilpailu on nyt suljettu. Onnittelut voittajalle, jonka joukossa ovat Leony Susanti Haagista, Alankomaat, Cristina McDowall Devonista, Iso-Britannia, Malcom Earnscliffe Yeovilista, Iso-Britannia, Kurniawan Wijaya Jakartasta, Intia ja Jurģis Volodins Riiasta, Latvia.

Image

Arkkitehdit Zaha Hadid: Arkkitehtuurin ja suunnittelun uudelleenmäärittely kuuluu Hadidin, jonka "luova nero valloitti kollektiivisen mielikuvituksen, malleihin, vaikuttaen suunnittelijoihin haastamaan estetiikan ja tekniikan havaitut rajat", sanottiin The Images Publishing Group -julkaisijan lausunnossa.

Image Hadidin Heydar Alijev -keskuksen kaareva valkoinen ulkopinta ulottuu laajalle ruohoiselle pihalle. Valokuva Hufton + Crow

Se on ensimmäinen julkaistu kirja arkkitehdista hänen kuolemansa jälkeen. Vaikka julkaisua on jo tuotettu etukäteen, julkaisua on sittemmin muokattu sisällyttämään yksityiskohtainen tome hänen muistokseen.

Image Dramaattinen katto kattaa Lontoon vesikeskuskeskuksen, jonka ZHA loi vuoden 2012 olympialaisiin. Valokuva Hufton + Crow

Kirjan 248 sivua sisältää kymmeniä värivalokuvia britti-irakilaisen arkkitehdin suunnittelusta kansallisista museoista ja urheilukeskuksista asuntolaisiin torniin ja liiketiloihin.

Kaikki kirjassa esitetyt projektit ovat "kaupunkijulkaisuja Zaha Hadidin pyrkimyksestä monimutkaisiin, juokseviin tiloihin", sanotaan kustantajan lausunnossa.

Antwerpenissä sijaitsevan historiallisen satamarakennuksen huipulla on nykyaikainen monipuolinen tilavuus. Valokuva Hufton + Crow

Näitä ovat Lontoon vesikeskus, joka on suunniteltu vuoden 2012 olympialaisiin, Heydar Alijevin keskus Azerbaidžanissa, joka nimettiin Vuoden muotoiluksi 2014, vuorenrinteellä sijaitseva Messner-museo Corones Pohjois-Italiassa ja Porthouseen kulmikas lasitettu lisä Antwerpenissä.

Image Libanonin julkisen politiikan ja kansainvälisten asioiden Issam Fares -instituutti valmistui vuonna 2014. Valokuva: Hufton + Crow

Kirja sisältää myös esimerkkejä Hadidin aikaisemmasta teoksesta, kuten Chanel Contemporary Art Container, joka valmistui vuonna 2008, ja kulttuuriprojekteista, kuten Eli & Edythe Broad Art Museum Michiganin osavaltion yliopistolle ja kurvikas, valkoisen katon Serpentine Sackler -galleria Lontoon Hyde Parkissa.

Tämä yökuva kuvaa Hongkongissa sijaitsevan Jockey Club Innovation Tower -viivan rakennetta. Valokuva: Doublespace

Toisessa osassa korostetaan vielä keskeneräisiä projekteja: One Thousand Museum -niminen pilvenpiirtäjä Miamissa, Sleuk Rith -instituutti Kambodžassa, Bee'an päämaja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja valkoinen kuvioitu torni, joka on suunniteltu Melbourneen.

Image Kulmaiset ulkoseinät muodostavat Eli & Edythe Broad Art Museum -museon. Valokuva Hufton + Crow

Vaikka 520 West 28th Street -huoneistorakennus sisältyy Ingress-osioon, New Yorkissa, se avattiin virallisesti tällä viikolla.

"Uskon, että kokeilulle ei pitäisi olla loppua", sanoi Hadid, jonka mallit juhlitaan niiden kaarevien innovatiivisten muotojen vuoksi.

Valkoinen, reunattu atrium peilaa Moskovan Dominion-toimistotilan yksivärisiä sisätiloja. Valokuva Hufton + Crow

Bagdadissa vuonna 1950 syntynyt Hadid opiskeli arkkitehtuuria Lontoon arkkitehtiyhdistyksen korkeakoulussa (AA). Hän opiskeli arkkitehtien Bernard Tschumin ja Rem Koolhaasin johdolla, jotka kuvailivat häntä "kauneuden ja voiman yhdistelmäksi".

Hadid perusti samannimisen yrityksen Zaha Hadid Architects vuonna 1979, joka suunnitteli lähes 1000 hanketta ympäri maailmaa. Nyt johtaja Patrik Schumacherin johtama studio sijoittui sijalle 7 vuoden 2017 Dezeenin kuumaan luetteloon maailman uutisarvoisimmista suunnittelijoista.

Image Heydar Alijev -keskuksen sisustus käsittää harjanteet, jotka yhdistävät saumattomasti katon ja seinät. Valokuva Hufton + Crow

Arkkitehti sai Pritzker-arkkitehtuuripalkinnon vuonna 2004 - hänestä tuli ensimmäinen nainen, joka sai arvostetun tunnustuksen - ja RIBA: n kuninkaallisen kultamitalin vuonna 2016. Hadid nimitettiin myös Britannian valtakunnan (DBE) ritarikunnan komentajaksi vuonna 2012. hänen panoksensa arkkitehtuuriin.