Anonim
Image

WOJR visualisoi Pohjois-Kalifornian skulptuuritalon

Amerikkalainen studio WOJR on suunnitellut mustan talon, jonka katto on muotoiltu puoliputkiksi, luistinpuistossa, Piilaakson alueelle, joka alun perin oli varattu espanjalaistyyliseen asuinpaikkaan.

Sarvien talo on suunniteltu rinteessä sijaitsevalle kiinteistölle Los Altoksen kaupungissa, ja se rakennettaisiin kiinteistölle suunnitellun Mission-tyylisen kodin olemassa olevien perustajen päälle.

"Suunnittelu peittää olemassa olevan perustan, jonka oli tarkoitus olla perustana kehittyneelle" espanjalaistyyliselle "kodille", kertoi WOJR, Cambridgessa, Massachusettsissa sijaitseva studio.

"Aiomme pyrkiä heikentämään mallin edellisen version (toisen arkkitehdin suunnitteleman) vääriä muodollisuuksia uuden johdonmukaisuuden muodon hyväksi, joka syntetisoi säätiön erityispiirteet uudella tilausperiaatteella."

Pimeään verhoukseen ja laajoihin lasivaroihin kääritty kaksikerroksinen asunto kattaisi 790 neliömetriä 8500 neliöjalkaa. Vaikka sen suunnitelma on suoraviivainen, sen muoto on erittäin veistoksellinen.

Erittäin realistiset renderöinnit osoittavat dramaattisen katon, joka upottaa ja pyörii ylöspäin - kuten luiskat puistossa - muodostaen sarjan ulkonemia, jotka toimivat aukkoina. Vaihteleviin suuntiin suuntautuneet aukot vangitsevat ja ohjaavat luonnollisessa valossa eri päivisin.

Image

"House of Horns toimii välineenä rekisteröidäksesi päivän jaksot kuuden" sarven "tai eri suuntaan suuntautuvan kattoikkunan ja tyhjennyksen avulla", studio kuvaili.

Neljä ulkonemaa nousee pääasiallisen asumistilan kohdalta, jolloin kodin asukkaat voivat "löytää muuttuvat valaistusolosuhteet, joita sarvet tarjoavat". Kaksi jäljellä olevaa ulkonemaa sijaitsisi päätilaa reunustavien käytävien yläpuolella peilaaen toisiaan pitkän akselin poikki.

Image

Sisällä kodissa olisi betonilattia, kelluvat marmori-väliseinät ja vaaleaan puun päällystetyt kaarevat katot. Asunnon keskustassa sijaitseva julkinen alue olisi suunnitelmien mukaan avoin ja sen on tarkoitus olla erittäin joustava - alue, joka tarjoaa "enemmän nomadista tilavarausta" kuin tyypillisessä asuinpaikassa.

Image

Olohuoneessa olisi eklektinen kokoelma tuolia ja pieniä pöytiä, jotka istuvat tan mattojen päällä. Vaaleanharmaa kalustus ja iso ikkuna määrittelevät keittiön.

Alempi taso upotettaisiin kaltevalle alueelle. Ulkopinnan renderointi näyttää ikkunat, joita ympäröivät kaarevat betonirungot, jolloin näille sisääntulopisteille on luolamainen ulkonäkö.

Image

"Kaarevat aukot ovat betoni-tukiseinien vanteita, jotka luovat kolme erityyppistä ulkopihaa, joihin on pääsy alemmalta tasolta", studio kuvaili.

Ryhmä on parhaillaan turvaamassa lupia hankkeelle. Rakentamisen on määrä alkaa kesän aikana.

Image

WOJR: n perusti William O'Brien Jr, Harvardin arkkitehtuurin tutkinnon suorittanut ja MIT: n professori. Studion tavoitteena on harjoittaa taiteen ja arkkitehtuurin valtakuntaa, mikä käy ilmi projektista, kuten suruvalle miehelle suunniteltu metsämökki.