Anonim
Image

Mindcraft-näyttelyssä tutkitaan kokeellista suunnittelua ja käsityötavaroita Tanskasta

Kirkkaankeltaisten pylväiden ja sopivien pehmustettujen istuimien runko asetti näkymän tanskalaisten käsityöläisten Mindcraft-näyttelyyn tämän vuoden Milanon muotoiluviikolla.

Kuraattorin Ditte Hammerstrømin valinta tanskalaisen muotoilun vuosinäyttelyyn keskittyi tuntuisuuteen, sensuaalisuuteen ja käytännönläheisyyteen,

Image

Hänen valitsemaansa palaan kuuluivat hohtavat neulotut veistokset, tuoliveistos, joka oli tehty neljästä valetusta pigmenttivärjätystä betonilohosta ja keramiikasta, joka oli päällystetty keitetyllä mustansinisellä lasiteella.

"Olen pyrkinyt esittelemään kokeellista kohtausta, jossa tanskalainen käsityö ja muotoilu ovat melko vahvat", sanoi Hammerstrøm. "Minulle on tärkeää tuoda esiin muotoilun ja käsityön kokeelliset ja tinkimättömät ominaisuudet ja jatkuva uusien materiaalikäsittelytapojen etsintä."

"Nämä ovat välttämättömiä ominaisuuksia säilyttämiseksi ja suojaamiseksi kentän jatkuvan kehityksen varmistamiseksi", hän jatkoi.

Image

Työt järjestettiin Chiostro Minore di San Simplicianon yli - historiallinen uskonnollinen luostari kaupungin Breran alueella. Jokainen oli kehystetty takertuneen keltaisten metalli sauvojen verkon avulla.

Laajentamalla "käytännönlähetys" -teemaa näyttelysuunnitteluun, pehmustetut Kvadrat-tekstiilit sidottiin luostarin rinnakkain asetetun kehän ympärille mukavien istumapaikkojen aikaansaamiseksi.

Image

Aikaisemmassa Mindcraft-lehdessä Milanon luostari peitti peilipintaisen suunnittelustudion GamFratesi.

Luostarin keskellä oli Iben Højin ripustettu, hohtava neulosveistos, joka liikkuu tuulta. Kangas koostuu erittäin hienomittaisista säikeistä, mukaan lukien kuitu, jolla on pimeässä hehkuva ominaisuus ja joka latautuu päivänvalossa ja myöhemmin säteilee valoa rajoitetun ajan.

Rasmus Fenhannin laaja penkki valmistettiin liimaamalla kiinteän Oregon-mäntypalat yhteen. Pinnaltaan oleva kolmiulotteinen kuvio luotiin CNC-jyrsinkoneella ja viimeisteltiin myöhemmin käsin japanilaisten höylien ja profiloitujen kaavinten avulla.

Gitte Jungersenin tuntokelpoisen All is Flux -keraamisten paneelien luomiseksi kaadettiin erilaiset lasit suorakaiteen muotoon neljään paksuun kerrokseen ja poltettiin uunissa 1280 celsiusasteessa. Uunissa lasite sulaa, kiehuu ja kuplii, muuttaa materiaalin rakennetta ja ulkonäköä ja hämärtää suorakaiteen muotoisia reunoja. Äkillinen lämpötilan aleneminen jäädyttää muodon.

Image

Suunnittelija Louise Campbell loi hieno, käsintehty veistos, joka koostui linjapainopaperi-kukista, kun taas Pettersen & Hein suunnitteli Lick My Ass -tuolin neljästä valetusta pigmenttivärjätystä betoniosasta. Lohkot yhdistetään rautaputkilla ja päällystetään lasinpuhalluksella eloksoitua alumiinista valmistettua istuinta käsintehtyillä sisennyksillä, jotka luovat kuvioidun pinnan.

Cecilie Bendixen teki äänenvaimentavaa aurinkolevyä kutomalla polyesterikierteen laserleikatun vanerirenkaan ympärille, ja Carl Emil Jacobsen muovasi puolikkaan psculptureslturessaan käsin muovaamalla kuituvahvistettua betonia polystyreenivaahdosta ja teräksestä valmistetun ytimen ympärille - ennen kuin se maalattiin harmaasävyisillä pigmenteillä.

Image