Anonim

Snarkitecture tutkii veden muuttuvia tiloja Caesarstone -asennusta varten

Snarkitecture ja Caesarstone ovat ryhtyneet luomaan veden muuttuvia muotoja tutkivan installaation, joka asetettiin hylätyn 1800-luvun rakennuksen sisäpuolelle tämän vuoden Milanon suunnitteluviikolla.

Muutettujen valtioiden installaatio oli näytteillä Palazzo dell'Ufficio Elettorale di Porta Romanassa tämän vuoden Milanon suunnittelun viikolla, joka päättyi eilen, 22. huhtikuuta 2018.

Image

1800-luvulla valmistunut hylätty rakennus avattiin yleisölle ensimmäistä kertaa 14 vuodessa koko festivaalin ajan.

Asennusta varten Snarkitecture tarkasteli vettä keittiön ainesosana ja tarkasteli sen muuttuvia tiloja sekä luonteessa - jäätikönä, joena ja geyserinä - että keittiössä - jään, nesteen ja höyryn muodossa.

"Caesarstonen alustavana ohjeena oli keskittyä keittiösaarelle ja ajatella sitä todella kodin keskuksena - paikkana, jossa kokkaamme, syömme, viihdytämme, työskentelemme, olemme vuorovaikutuksessa ja seurustelemme", Snarkitecture-perustaja Alex Mustonen kertoi. Dezeen.

"Kun pohdimme tätä, huomasimme, että tämä konsepti on linjassa monien käytäntömme tavoitteiden kanssa, jotka ovat luotavan arkkitehtuurin luominen, kiinnostava ja vuorovaikutteinen."

"Halusimme luoda kolme erillistä kokemusta, jotka kumpikin rohkaisivat omaa sellaista vuorovaikutusta ja jokaisella on oma aineensa tila", hän jatkoi.

Näiden kahden kumppanuus käynnistyi tammikuussa, kun Snarkitecture veisteli sarjan keittiösaaria käyttämällä kerroksia Caesarstonen kvartsipintamateriaalia.

Alkuperäinen saaresarja esiteltiin Torontossa tammikuussa pidetyssä Sisustussuunnittelu-näyttelyssä.

Vaikka nämä kappaleet valmistuivat itsessään, yritys näki ne "tutkimuksina" tai "luonnoksina" lopputulokselle Milanossa.

Asennuksessa oli yksi keskeinen saari, joka yhdisti kaikki kolme ainetilaa, jotka yhdistettiin toisiinsa Caesarstone-materiaalilla.

Tällä saarella oli kaksi jääpalloa, jotka sulattivat vähitellen veteen, joka sitten asettui alas sarjaan pinottuja Caesarstonen laattoja kuumaan pintaan, joka muuttuu höyryksi. Kerroksittain rakennetut useat pinnat on suunniteltu viittaamaan luonnolliseen topografiaan.

Tätä keskeistä saarta ympäröi amfiteatteri, joka koostui yli 250 aaltoilevasta istuinalustasta, jotka asetettiin epäsäännöllisiin korkeuksiin jäljittelemään myös luonnonmaisemaa.

Image

Nämä jalustat on muodostettu Caesarstone-betonista ja kevyestä teräsverkkorakenteesta, värjätty harmaasta valkoiseen vaihtelevissa sävyissä monokromaattisen gradienttiefektin luomiseksi.

Caesarstone haluaa, että Snarkitecture asentaa "inspiroimaan arkkitehtejä ja suunnittelijoita ajattelemaan keittiön tulevaisuutta ja käyttämään materiaaliamme uudella tavalla".

"Asennuksessa on elementtejä, jotka ovat hyvin tuttuja tavallisille keittiösaarille, jotka mielestäni tunnustatte asioiksi, jotka saattavat olla keittiössäsi tai sellaisiksi, joita olette olleet. Mutta on selvästi joitain asioita, jotka ovat hyvin erilaisia", sanoi Mustonen.

"Meille se tarkoittaa tämän idean ottamista jokaisesta, joka on tuttu, ja jotain, joka tiedät jokapäiväisestä kokemuksestasi, ja tavan löytää uudelleenkuvantamiseen tai tulkitsemiseen."

Image

Saarella oli myös hanat, jotka sen sijaan että upottaisiin pesualtaan päälle, kaatavat sen ulkopinnalle - muodostavat matalan uima-altaan, joka huomaa silmän ajattelevan, että se on tasainen pinta. Jäädytetyt maapallot on suunniteltu näyttämään lasipalloilta.

"Kaikki tämä muuttuneiden tilojen luoma dynaaminen liike luo jotain heijastavaa. On hetki pysähtyä, rentoutua ja toivottavasti pohtia sitä tapaa, jolla suunnittelumme arkkitehtuurimme vaikuttaa arkiympäristöömme", sanoi Mustonen.

Muutettujen valtioiden asennus oli ensimmäinen ja ainoa kerta, kun palazzoa käytettiin sen nykyisessä tilassa, koska on osoitettu suunnitelmia sen kunnostamiseksi ja muuntamiseksi hotelliksi.

Image

Sisäosan osat suunnittelee israelilainen arkkitehti Baranowitz Kronenberg, mutta yksityiskohtia sen kehityksestä ei ole vielä saatavana.