Anonim
Image

Emmanuel Babled uudistaa marmoriveistoksen verhoiltuun tuoliin Offectille

Ranskalainen suunnittelija Emmanuel Babled on muokannut marmorisen veistostuolinsa verhoiltujen huonekalujen palaksi ruotsalaiselle Offectille.

Image

Alkuperäinen teos luotiin pääosin veistoksena, ja se on valmistettu Salone del Mobilessa vuonna 2017 ja valmistettu 250 kilogrammasta marmoria. Sen havaitsi Offecctin suunnittelupäällikkö Anders Englund, joka ehdotti sen muuttamista kankaalla peitettäväksi tuoliksi käytettäväksi kodissa.

"[Tuoli], joka tehtiin ensin taideteoksena, on nyt kehittynyt huonekaluiksi Offecct-laboratoriossa", sanottiin huonekaluyrityksen lausunnossa.

Image

Alkuperäisen mallin mukauttamiseksi kotikäyttöön brändi työskenteli Babledin kanssa kehittääkseen kappaleen, joka oli kooltaan 15 prosenttia pienempi ja peitetty verhoilulla kankaalla.

"Suunnittelumme on tutkittava, luova ja leikkisä", sanoi Englund.

"Toimintatavallamme on monia samankaltaisuuksia taiteelliseen prosessiin, joten on luonnollista, että tuomme taiteen ja huonekalut yhteen ja samalla haastamme näiden kahden rajat."

Image

Tämän vuoden Salone del Mobilessa esitelty uusittu pala muistuttaa muodoltaan alkuperäistä marmorirakennetta. Sitä on saatavana tummansinisenä, punaisena ja vaaleanpunaisena, ergonomisessa muodossa ja se voi pyöriä 360 astetta.

"Monipuolinen käyttö ja ilmiömäinen muoto, joka muuttuvat jatkuvasti 360 astetta kääntämällä, tekevät siitä elävän veistoksen ja sopii erittäin hyvin moderniin sisustukseen yhtenä kappaleena tai useampana rivillä kytkettynä lavoille", jatkoi Englund.

Image

Babledin alkuperäinen marmorinen veistoksellinen itsenäinen kuori oli suunniteltu muistuttamaan perhonen siipiä ja 1960-luvun pohjoismaisten huonekalujen pyöristettyjä muotoja.

"Ajattelin myös 1960-luvulta peräisin olevia kuuluisia skandinaavisia huonekaluja, jotka olivat muodostuneet isoista kuorista ja pyöristetyistä ja pehmeistä muodoista. Tehtävänä oli saada tuoli tuntemaan olonsa tervetulleeksi ja innostaa ihmisiä antamaan ruumiinsa istua tai makaa rentoissa, mukavissa asennoissa", kertoi. Babled.