Anonim
Image

Nino-robotti baarimikko voi tehdä "minkä tahansa juoman sekunneissa"

Italialainen arkkitehti Carlo Ratti ja hänen yrityksensä Makr Shakr ovat käynnistäneet joukkomarkkinoilla toimivan robottijuomien valmistajan.

Nino on päivitetty versio Makr Shakrin olemassa olevasta Bionic Barista, joka debytoi Milanon muotoiluviikolla vuonna 2013 ja on sittemmin otettu käyttöön risteilyaluksissa ja hotelleissa.

Ninolla on kyky sekoittaa ääretön joukko cocktaileja jopa 170 pullosta erilaisia ​​alkoholijuomia, jotka on varastoitu ylähyllyyn.

Asiakkaat voivat tehdä tilauksia mukana olevan puhelinsovelluksen kautta, josta he voivat joko valita ammatillisen miksologin luoman reseptin tai suunnitella omia keksintöjä.

Image

"Nino tutkii sosiaalisen luomisen ja kulutuksen uutta dynamiikkaa -" suunnittele, tee ja nauti "- antaa käyttäjille mahdollisuuden suunnitella omia cocktailluomuksiaan, kun taas digitaalisesti ohjatut koneet muuttavat ideansa todellisuudeksi", sanoi Makr Shakrin perustaja Ratti. sekä oman käytännön päällikkö Carlo Ratti Associati ja MIT: n professori.

Vaikka Ninosta saattaa puuttua parhaimpien baarimestarien tarjoilija, Makr Shakr kuvailee robotin kykeneväksi "valmistamaan tarkkaan ja tyylikkäästi mitä tahansa juomaa sekunneissa".

Järjestelmässä on kaksi robottivartta - yksi monimutkaisia ​​tehtäviä ravistamiseen, sekoittamiseen ja sekaantumiseen ja toinen kaatamiseen ja tarjoiluun.

Image

Vaikka sen ulkonäkö muistuttaa varastoissa yleisesti nähtyjä teollisuusrobotteja, Ratti mallitsi "tanssimaisia" liikkeitään ihmisille - ja erityisesti yhdelle ihmiselle, italialaiselle koreografille Marco Pellelle. Pellen eleet kuvattiin ja niitä käytettiin syötteinä robotin ohjelmoinnissa.

Ratti kertoi Dezeenille, että Ninoa ei ole tarkoitettu korvaamaan ihmisbaarreita; pikemminkin hän näkee sen mahdollisuutena opettaa ihmisiä toimimaan koneiden kanssa, jotka ovat melkein varmasti osa heidän elämäänsä tulevaisuudessa.

"Haluamme ajatella, että Nino voi auttaa meitä tutkimaan, miten ihmiset voisivat omaksua robottiikan ja digitaalisen valmistuksen tarjoamat uudet mahdollisuudet", hän sanoi. "Robotit mullistavat jo työmarkkinoita - mutta harvat ihmiset ovat nähneet ne tosielämässä, puhumattakaan heidän kontrolloimisestaan."

"Uskomme, että tämä tieto on ensimmäinen askel tekniikan hallinnassa - ja meille se on Ninon tärkeä rooli", hän jatkoi. "Tämä on myös syy sille, miksi olemme poimineet tavanomaiset teollisuusaseet sen sijaan, että naamioisimme ne humanoidilla ulkonäöllä."

Nino käyttää Corian-laskuria ja siinä on valaistu takaseinämä, joka näyttää tietoja sisältäen nykyiset tilaukset ja jonoajan.

Image

Kun sen alkuperäistä prototyyppiä esiteltiin Milanossa toukokuussa 2013, Makr Shakr 1.0 julkistettiin virallisesti Googlen kehittäjäkonferenssissa myöhemmin kyseisessä kuussa.

Makr Shakr perustettiin omaan yritykseensä vuonna 2014, ja se on sittemmin asentanut viisi yksikköä Karibian kuninkaallisille risteilyaluksiin ja yhden Las Vegasin kaistaleelle.

Yhtiö kertoo, että nämä yksiköt ovat toistaiseksi valmistaneet yli miljoona juomaa, ja tarjoavat joskus jopa 800 cocktailia per yö.

Ratti on yksi keskeisistä toimijoista, jotka muotoilevat älykkään tekniikan tulevaisuutta. Sen lisäksi, että hän meni ylös MIT: n vaikutusvaltaiseen Senseable City Lab -yritykseen, hän oli Torinon Office 3.0: n arkkitehti, jolla on henkilökohtainen "ympäristökupla" jokaiselle työntekijälle, ja äskettäin esitteli älykäs tiejärjestelmä, joka on varustettu liikenteenvalvonta-drooneilla.