Anonim
Image

Natasha Marks suunnittelee Soulin alle rakennettuja kaupunginosia Korean yhdistymisen jälkeen

Tässä Bartlett-tutkinnon suorittaneen Natasha Marksin käsitteellisessä ehdotuksessa rakennetaan laajoja maanalaisia ​​naapurustoja sijoittaakseen maahanmuuttajien tulon Souliin Pohjois-ja Etelä-Korean yhdistymisen jälkeen.

Yhtenäinen niemimaa -hanke ennakoi väestönkasvua Etelä-Korean pääkaupunkiin sen jälkeen, kun Korean niemimaa jaetun rajan poistamisen jälkeen vuodesta 1945, toisen maailmansodan päättyessä.

Sen sijaan, että rakentaisi ylöspäin tiheyden lisäämiseksi, Marks ehdottaa kaivoksia maan alle, luomalla uusia asuinalueita, jotka yhdistävät kaupungin jo vaikuttavan maanalaisten ostoskeskusten ja liikenneyhteyksien verkoston.

Image

"Soulin lukitsee vihreä vyö, joka rajoittaa hajaantumista", Marks sanoi projektitekstinsä. "Väestön äkillisen kasvun hallitsemiseksi projektissa tarkastellaan kuinka Soulista voi tulla tiiviimpi."

"Nykyisiä eläviä lohkoja ylläpidetään, mutta kanjonin kaltaiset muodot on veistetty nykyisen katutason alapuolelle, jotta saadaan lisää asuinaluetta", hän selitti. "Hanke aiheuttaa minimaalisen vaikutuksen olemassa olevaan alueeseen. Alueen nykyisiä korkeita ei tarvitse kaata ja rakentaa korkeammalle.

Marks sai projektin Unit 14: lle, joka on yksi monista studioista, jotka muodostavat MArch-ohjelman Lontoon Bartlett-arkkitehtuurikoulussa.

Jakub Klaska ja Dirk Krolikowski ohjaavat oppilaita pyydettiin tutkimaan "uraauurtavan tunteen" hetkiä. Marksin luokkatoveri Sam Coulton keksi vision ympäristöystävällisestä hautausmaasta Lontoossa.

Marksin tavoitteena oli selvittää, miten kaupunkien tiivistyminen voitaisiin saavuttaa rakentamatta pilvenpiirtäjiä.

Image

Hän käytti Bartlettissa kehitettyä alueellista analyysiohjelmaa Depthmap, ymmärtääkseen jalankulkijoiden nykyiset liikkeet Soulissa ja määrittääkseen vajaakäytössä olevat sijainnit, jotka voisivat olla sopivia uusille kaupunginosille.

Hän teki myös päivänvaloanalyysin varmistaakseen, että olemassa olevat rakennukset eivät estä valoa. Se kertoi myös hänen suunnittelemistansa rivitalojen maanalaisista tasoista.

"Ohjelma pystyy arvioimaan rakennusmittakaavan tilajärjestelyjä, joita käytin suunnitteluprosessissa", Marks kertoi Dezeenille.

"Ohjelmisto auttoi ymmärtämään Soulin katuverkon liitettävyyttä ja saavutettavuutta. Tämä antoi sitten tiedon sivustoni valinnasta."

Image

Nykyiset tiet ja kaupat upotettaisiin maan alle, jotta asumiselle asetettaisiin päivänvalon etusija ja luodaan täysin jalankulkutien taso. Maata rakentamalla Marks aikoo myös parantaa vaakasuoria yhteyksiä Soulin maanalaisen rautatien kanssa.

Kaupungin alla olevat vanhat hylättyjen puolustusbunkkerit - joista yksi muutettiin äskettäin taiteen keskukseksi - koputettiin läpi ja muutettiin puistoiksi, jotta päivänvalo saataisiin näihin kaveriinisiin kaupunginosiin.

Visuaaliset esitykset näyttävät nämä uudet maanalaiset vapaa-ajan tilat, jotka ovat kasvitieteellisten puutarhojen ja temppelien käytössä ja julkisten kävelytien varrella.

Maisemointiin käytettäisiin luolien luomisen aikana kaivettua maata ja upotettua kanavaa.

Image

Marks on myös suunnitellut tilat auttaa Pohjois-Korean siirtolaisia ​​asettumaan uuteen elämäänsä entisen rajan eteläpuolella.

"Ehdotus sisältää uudelleensijoittamiskeskukset, joka on Soulissa olemassa oleva menetelmä pohjoiskorealaisten auttamiseksi sopeutumaan Etelä-Koreaan", hän kertoi Dezeenille. "Näiden keskusten päätavoite on perehdyttää pohjoiskorealaisia ​​kahden kulttuurin eroihin, etenkin tekniikkaan ja talouteen liittyviin eroihin."

Pohjois-Korean rakennusmenetelmät, joihin sisältyy suurelta osin puutavaraa, suosivat perehtymistä. Samoin kävelytiet ja puistot suunnitellaan edistämään suhteiden luomista eri kulttuuriryhmien välillä.

Arkkitehdit ovat kuvitelleet, kuinka yhdistäminen vaikuttaisi Pohjois-ja Etelä-Korean elämään siitä lähtien, kun molemmat maat sopivat vuonna 2000 työskentelevänsä rajan poistamiseksi.