Anonim
Image

Tank ja Conran ja yhteistyökumppanit luovat kestäviä ylellisyyttä sisustukseen QO-hotelliin Amsterdamissa

Tank ja Conran and Partners ovat valmistaneet QO Amsterdam -hotellin sisätilat, joissa on monia kokonaisvaltaisia ​​hyvinvointi- ja kestävyysominaisuuksia, kuten kattohuoneisto ja älykäs julkisivu.

Yli 21 kerroksessa sijaitseva 276 huoneen hotelli sijaitsee 10 minuutin päässä Amsterdamin keskusasemalta Amstelkwartier-nimisen kaupungin alueella, jota kehitetään parhaillaan.

QO-hotellin rakennus- ja kestävyyskonseptin ovat suunnitelleet Paul de Ruiter Architects ja Mulderblauw Architecten. Alankomaalainen yritys Tank työskenteli Conranin ja Partnerien kanssa sisätilojen luomisessa.

Kokonaissuunnittelulla pyritään vähentämään ympäristövaikutuksia ottamalla huomioon pyöreys ja siirtymällä pois kertakäyttöisistä elementeistä.

IHG: n omistamat hotellin monet mielikuvitukselliset kestävät ominaisuudet ovat ansainneet sille sijan suosikkilistaan ​​vieraanvaraisuuden sisustuskategoriassa 2018 Dezeen Awards.

Image

Tank vastasi yhteistilojen, baarin, aulan ja ravintolan sisustussuunnittelusta. Conran & Partners suunnitteli QO: n vierashuoneita.

"Tämän projektin ainutlaatuisuus perustuu sen yleiseen pyöreään suunnitteluun ja sen vihreiden periaatteiden integrointiin hotellin kaikkiin osiin - arkkitehtuurista julkisiin tiloihin ja huoneeseen", Conran ja kumppanit totesivat.

Image

"Haasteena oli toimittaa huippuluokan hotelli, joka täyttää sekä liike- että lomamatkustajien vaatimukset osoittaen samalla herkkyyden luonnolle kaikessa toiminnassaan", jatkoi käytäntöä.

Ominaisuuksiin kuuluu kasvihuone- ja kalatila hotellin katolla, jossa kasvatetaan tuoreita keittiöaineita.

Image

"Kasvihuone-tyylinen kehys, josta tulee tarinankerronta koko hotellissa", sanoi Tankin perustajakumppani Tommy Kleerekoper.

"Kevyt rakenne yhdistää visuaalisesti eri lattiat, määrittelee vyöhykkeet ilman raskaiden väliseinien käyttöä ja tuo päivänvaloon."

Image

Kertakäyttöisten sijasta käytetään pitkäaikaisia ​​esineitä, kuten kivipaperipakkauksia hotellihuoneiden mukavuuksiin, kun taas jokaisessa huoneessa on suodatettu juomaveden hanat poistamaan kertakäyttöisten lasi- tai muovipullojen tarve.

Hotelli käyttää myös geosämpöenergiaa lämmitykseen ja harmaavesijärjestelmää, jossa suihkujen jätevedet suodatetaan ja käytetään uudelleen käymälöiden huuhteluun.

Image

Julkisivu on kytketty rakennuksen hallintajärjestelmään, jota vieraat voivat käyttää yksittäisten automaattisten eristyskaihdin ohjaamiseen, jotka säätelevät huoneen lämpötilaa.

Kolmasosa hotellin betonista tuli vanhasta Shell-tornista, ja matot on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä langasta kalaverkoissa.

Image

Luodakseen vieraille erottuva luonne ja intuitiivinen tapa löytää suunnittelutiimit loivat yksilöllisen luonnon inspiroiman värimaailman jokaiselle kerrokselle ja kokemukselle hotellissa.

Esimerkiksi kattobaarissa, nimeltään Juniper & Kin, on tummat sävyt, jotka on suunniteltu muistamaan tähtitaivas.

"Materiaalivalikoima käyttää materiaaleja alkuperäisissä väreissään ja viimeistelyssään mahdollisuuksien mukaan, luonnonmateriaaleilla kankaille ja laattoille", suunnittelijat kertoivat.

"Kiillotetut betonikatot ja ulkopuolisella suunnittelulla valmistettu tiili tuovat paikallisen arkkitehtuurin viittaavaan tilaan teollisen tunnelman, jota korvaa messinki metallityöt, silkkitapetit ja lämmin tammilattia, joka myös käärii vuoteen muodostamiseksi", he jatkoivat.

Image

Eri suunnittelutiimit työskentelivät yhdessä varmistaakseen, että jokainen hotellin alue keskittyy vieraiden ja kaupungin suhteisiin.

Esimerkiksi hotellin aula sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa, jotta pohjakerroksessa on hollantilainen ruokapaikka, joka yhdistää kaupungin ja sen asukkaat tilaan.

Useimmissa huoneissa on täysleveä penkki ikkunassa, joka hyödyntää näkymiä naapurialueelle, kun taas kattopalkista on panoraamanäkymä Amsterdamiin.

Image