Anonim
Image

Zoovin sähköiset polkupyörät lukittuvat yhteen kuin ostoskärryt

Uusi ranskalainen yritys Zoov on tehnyt yhteistyötä pariisilaisen suunnittelutoimiston Eliumstudion kanssa kehittääkseen sähköosakoripyörien järjestelmän, joka lukittuu toisiinsa pysäköintiin, aiheuttaen minimaalista tunkeutumista kaduille ja kävelyteille.

Zoov pyrkii käsittelemään yhtä valittamista telakoimattomista jakopyöristä, kuten Mobike'sista. Käyttäjät pysäköivät käytännössä minne tahansa, kun he ovat tehneet ratsastusta, mutta joita jotkut näkevät "roskaisevan" kaupunkiympäristöä.

Samaan aikaan sen asemat vievät huomattavasti vähemmän tilaa kuin perinteiset telakoitujen pyörävuokrausjärjestelmien, kuten Lontoon Santander-pyörien ja New Yorkin Citi Bike -myymälät. Sen sijaan, että liukuisi telakkaan, polkupyörät lukittuvat vain toisiinsa, vähän kuin vaakatasossa pinottu ostoskärry.

Image Sen sijaan, että liukuisi telakkaan, pyörät yksinkertaisesti lukittuvat toisiinsa

Zoov-telakat voivat tallentaa 20 polkupyörää tilaan, jonka tyypillisesti on yksi auto, kun taas perinteinen pyöräparkkijärjestelmä vie neljä kertaa enemmän tilaa.

"Zoovin tavoitteena oli ehdottaa yhteistä e-pyöräpalvelua, joka kunnioittaa kaupunkiympäristöä ja on suunniteltu integroitumaan saumattomasti kaupungin elämään", kertoi Eliumstudion perustaja Pierre Garner. "Se on julkisen mielenkiinnon mukainen lähestymistapa, ja se vastaa haasteeseen, joka liittyy käyttäjän kunnioittamiseen kaupunkitilaan, jota rohkaisee erityisesti pyörän suunnittelu, joka helpottaa kevyiden, erittäin pienikokoisten asemien käyttöä, jotka vähentävät kaupunkien vaikutuksia. "

Image Pyörät erottuvat taivaansinisellä kaarevalla linjalla, joka kulkee pyörän rungon pituudella

Zoov aloittaa palvelunsa ensin Saclay Plateau -alueella, innovaatiokeskuksessa 20 km Pariisista etelään, ennen kuin se laajenee muihin suuriin Ranskan kaupunkeihin vuonna 2019. Sen aloitti Eric Carreel, kytketyn terveysyrityksen Withingsin perustaja.

Eliumstudio saapui laivaan noin vuosi sitten auttamaan Zoovia polkupyörien suunnittelussa, jotka lukittuvat ohjaustangossa ja takapyörissä.

Esteettisesti ne erottuvat taivaansiniseltä kaarevalta linjalta, joka kulkee pyöräkehyksen pituudella ja korostaa sen yksinkertaisuutta. Garner sanoo, että tämä elementti luo myös visuaalisen jatkuvuuden, kun useita pyöriä on kytketty toisiinsa.

"Kun pysäköidään ja yhdistetään fyysisesti, Zoov-pyörät sulautuvat luonnollisesti muihin katukalusteisiin", sanoi Garner. "Ne välittävät kaupunkikuvan mieluummin kuin hallitsevat sitä."

Image Eliumstudion räätälöityjä yksityiskohtia, mukaan lukien ohjaustanko ja etumatkalaukku

Eliumstudion räätälöityjä yksityiskohtia, mukaan lukien ohjaustanko, etumatkalaukku ja istuimen säätöjärjestelmä.

Kehykseen kiinnitetty akku, joka olisi tavanomainen juomapullopiste, tarjoaa polkimenapua ja siinä on myös voimapankki, jotta käyttäjät voivat ladata puhelimensa.

Telakoimaton polkupyöränvuokrausjärjestelmä toimii nyt monissa maailman kaupungeissa GPS-seurannan, QR-lukon ja älypuhelimen avulla.

Vaikka ne ovat olleet suosittuja, Mobike - luultavasti maailman suurin tällainen operaattori, jolla on yhdeksän miljoonaa polkupyörää - teki otsikoita, kun se lopetti toimintansa Englannin kaupungissa Manchesterissa tänä vuonna.

Yhtiö syytti suuria varkauksia ja vandalismeja vetäytymisestä sen jälkeen, kun Mobikes havaittiin heitetyksi kanaviin, tuleen, piilotettu puutarhoihin ja kaadettiin jalkakäytäville.

Image Kehykseen kiinnitetty akku, joka olisi tavanomainen juoma-pullopiste, tarjoaa polkimen apua

Garner kertoi, että Zoov-järjestelmän suunnittelulla on tarkoitus kouluttaa yleisöä ja muuttaa suhtautumistaan ​​jaettuun omaisuuteen.

"Vaikka jaetut pyöräratkaisut ovat vasta saapuneet Eurooppaan, niitä on jo arvosteltu ankarasti", Garner sanoi. "Heidän kirkkaat värinsä, häiritsevä asennuksensa ilman julkista kuulemista ja hallitsematon julkisten tilojen käyttö tekevät heistä vaikeaa integroitua kunnolla kaupunkeihin, joiden asettelu voi olla jopa tuhat vuotta vanha."

"Tällä suunnittelulla on useita koulutusarvoja ja sen tarkoituksena on muuttaa käyttäjien tapoja ja käyttäytymistä. Suurimpana haasteenamme oli luoda sähköpyörä, joka kunnioittaa paitsi kaupunkia, myös kaikkia niitä, jotka asuvat siinä ja käyttävät sitä."

Image Zoov-järjestelmän tarkoituksena on kouluttaa yleisöä ja muuttaa suhtautumistaan ​​jaettuun omaisuuteen