Anonim
Image Iker Gil ja Luftwerk kirjoittavat Barcelona-paviljonkin laserruudulla

Luftwerk ja suunnittelija Iker Gil ovat projisoineet punaisten lasereiden ristikon Mies van der Rohen Barcelonan paviljonkiin valon geometrian luomiseksi.

Mediataiteilija duo Luftwerk teki yhteistyössä Mas Studion Iker Gilin kanssa valoshowen, joka järjestettiin Barcelonan Llum BCN- ja Santa Eulàlia -festivaalien aikana.

Valon geometriaksi nimitetyn installaation oli tarkoitus animoida ja tuoda esiin rakennuksen ikoninen muotoilu, jonka Van der Rohe valmisti vuonna 1929.

Image

"Valon geometria on syventävä interventio Barcelonan paviljongissa, joka pidetään nykyaikaisena linssinä tälle tärkeälle mestariteokselle", selitti Chicagossa toimiva Luftwerk.

"Se korostaa ja laajentaa rakenteen arkkitehtonisia ja materiaalisia ominaisuuksia."

Image

Barcelonan paviljongia pidetään modernin liikkeen perustyönä, ja se tunnetaan minimaalisesta pohjapiirrostaan, joka perustuu kaavamaiseen verkkoon.

Siinä on eksoottisia marmoriseiniä ja lattioita, jotka ulottuvat sisätiloistaan ​​muodostaen jatkuvan tilan, hämärtäen rajaa ulkopuolen kanssa.

Valon geometria -asennus kehitettiin jatkamaan tätä ristikkomaista rakennetta parantamaan sen fyysisten rajojen illuusiota.

"Suunniteltu valoryhmä animoi teräsrunkoisten lasiseinien ulkopuolelle ulottuvan lattian ja korostaa sisä- ja ulkopuolelta läpäisevää virtaustilaa", lisäsi Luftwerk.

Projektiot koreografioitiin vaihtamaan, skannaamalla paviljongin eri osat ajoissa äänisuunnittelijan Oriol Tarragon eetterimaiseen ääniraitaan.

Sen sisäseinien jäljittämisen lisäksi ne ulottuivat kahteen vierekkäiseen vesistöalueeseen ja Georg Kolben ikonisen Alban veistoksen poikki.