Anonim
Image

Stanley Kubrick näytti "miltä tulevaisuus voi näyttää", Deyan Sudjic sanoo

Suunnittelumuseon johtaja Deyan Sudjic on osoittanut kunnioitustaan ​​Stanley Kubrickille, koska museossa avataan tänään legendaarisen elokuvan ohjaajaa elämää ja työtä kuvaava näyttely.

Stanley Kubrick: Näyttelyssä esitellään yli 500 kohdetta, mukaan lukien tuotannon asiakirjat, rekvisiitta, sarjamallisuudet ja kuvataulut amerikkalaisen ohjaaja "genre-määrittelevä" elokuvia, kuten The Shining, Barry Lyndon, 2001: Space Odyssey, Full Metal Jacket ja A Kellojen oranssi.

Yhdessä Kubrickin kuoleman 20. vuosipäivän kanssa Deyan Sudjicin kuratoima ja Pentagram-kumppanin Marina Willerin suunnittelema näyttely tutkii elokuvantekijän koko luovaa suunnitteluprosessia tarinankerronnasta ja lavasuunnittelusta ohjaamiseen ja muokkaamiseen.

Image Näyttely alkaa keskittymällä Kubrickin symmetrisen yhden pisteen perspektiivin käyttöön

Sudjic kertoi, että ohjaajan kyky oli tehdä kaikista genreistä merkityksellisiä ja jännittäviä.

"Jokainen hänen tekemänsä elokuva oli niin erilainen. Hän tutki kaikkia tyylilajeja - historiallista, pukus draamaa, tieteiskirjallisuutta, kauhua", hän kertoi Dezeenille. "Saat käsityksen elokuvan draamasta ja jännityksestä."

Näyttely on näytetty 15 kaupungissa. Toisin kuin aiemmissa näyttelyissä, jotka ovat osoittaneet Kubrickin teoksen aikajärjestyksessä, Sudjic halusi jakaa näyttelyn temaattisesti seitsemään osaan, keskittyen erityisesti suunnitteluun.

Image Alkuperäiset puvut, joita A Clockwork Orange -hahmo on käyttänyt, ovat näyttelyssä

Sudjic halusi myös näyttelyn tutkivan Kubrickin suhteita Iso-Britanniaan, jossa ohjaaja työskenteli ja asui 40 vuotta.

"Olemme ottaneet tämän kiertävän näyttelyn heijastamaan lähestymistapamme siihen: suunnittelu ja Lontoon merkitys", hän kertoi Dezeenille. "Jopa Lolita kuvattiin Lontoossa!"

"Esimerkiksi Clockwork Orange on viritys brutaalisuudelle tai ehkä brutaalin julmalle purkamiselle, joten näyttely näyttää näyttelypaikat, kuten Thames Mead ja Brunel Universityn auditorio Uxbridgessa, joka on Ludovico-instituutti, jossa Malcolm Mcdowell kidutetaan." selitti.

"Tuolloin nähtiin kaikki, mikä voi mennä pieleen betonin kanssa, ja nyt se on luettelossa oleva rakennus", hän lisäsi.

Image Kaksosten käyttämät pukut, jotka ovat esittäneet Lisa ja Louise Burns, The Shining -elokuvassa, ovat myös esillä

Vierailijat saapuvat näyttelyyn käytävällä, jonka molemmilla puolilla on kaksi digitaalista näyttöä, toistaen leikkeitä Kubrickin elokuvista.

Tämän on tarkoitus jäljitellä ohjaajan yhden pisteen näkökulmaa, kuvaustapaa, joka suosii lähes täydellisiä symmetrisiä kuvia.

Lattia on päällystetty kuviollisella matolla, joka on toistettu muistuttamaan graafista oranssia ja ruskeaa mattoa Kubrickin klassisesta kauhuelokuvasta The Shining.

Yhdessä huoneessa katsotaan Kubrickin sotaelokuvia: Porys of Glory, Spartacus ja Full Metal Jacket

Ensimmäisessä huoneessa katsotaan Kubrickin sotaelokuvia - Kunnon polut, Spartacus ja Täysmetallitakki - ja siihen sisältyy rekvisiitta, kuten ryhmän liput ja Born-to-Kill -kypärä, jonka Private Joker on käyttänyt Full Metal -takissa.

Toinen huone keskittyy Kubrickin "moraalisiin kiistoihin", Lolita ja A Clockwork Orange, joiden kohokohtia ovat levy-kansi-levysoitin, jota antagonisti Alex käytti Beethovenin soittamiseen A Clockwork Orangessa.

"Yksi asioista, joihin Kubrick oli hyvä, katsoi lähitulevaisuutta. Clockwork Orange ei ole nyt, mutta se on lähellä, joten elokuvat olivat täynnä sarjoja, jotka viittaavat tähän ajatukseen", sanoi Sudjic.

Image Dr Strangeloven sotahuoneen malli

Esillä on myös elokuvan kirkkaanpunainen Valentine-kirjoituskone, jonka alun perin suunnitteli Ettore Sottsass ja Perry King vuonna 1968, ja Allen Jonesin inspiroimat "transgressiiviset naisten huonekalukohteet", jotka olivat esillä Maitopalkissa.

Siellä on myös The Shiningille omistettu huone, joka sisältää Jack Nicolsonin hahmon käyttämän Adler-kirjoituskoneen sekä kaksoset leikkivien Lisa ja Louise Burnsin puvut.

Muut huoneet ovat teemalla Kubrickin Eyes Wide Shut, Dr. Strangelove ja Barry Lydon elokuvien ympärillä.

Image Kubrick käytti Olivier Mourgue's Djinn -tuoleja elokuvassaan 2001: Space Odyssey

Viimeinen huone on omistettu elokuvantekijän Oscar-voittajalle 2001: Space Odyssey, ja se sisältää näyttelijöiden alkuperäiset apinapuvut, jotka näyttelijät ovat käyttäneet elokuvan avauksessa, ja jäljennöksen kiiltävästä valkoisesta Howard Johnson Earthlight -huoneesta.

"Ilman Space Odysseiaa ei olisi Blade Runneria eikä Tähtien sotaa", sanoi Sudjic. "Kubrick oli ensimmäinen henkilö, joka otti tieteiskirjallisuuden genreksi pois bugsilmäisistä hirviöistä ja pahvi-avaruusraketeista."

"Astronautien vuonna 2001 käyttämät ruokailuvälineet: Space Odyssey on Arne Jacobsen ja Earthlight-huoneen huonekalut ovat Olivier Mourgue's Djinn -tuoleja", hän selitti.

"Hän käytti nykyisyyttä luodakseni kuvan siitä, miltä tulevaisuus voi näyttää", hän jatkoi.

Image Näyttelyssä esitellään yli 500 kohdetta, mukaan lukien tuotanto-asiakirjat, rekvisiitta, piirustukset ja kuvakäsikirjoitukset