Anonim
Image Ménard Dworkind omaksuu Chinatownin kitš Miss Wong-brasserialle Montrealissa

Arkkitehtitoimisto Ménard Dworkind on luonut mikrokosmosta Chinatownista tähän kolossaaliseen yleiseurooppalaiseen ravintolaan ja baariin Montrealin Lavalin esikaupungissa.

Image

Kun paikallista suunnittelijaa Guillaume Ménardia kehotettiin muuttamaan entinen Moomba-megakerho kiinalaiseksi olutpuutarhaksi, hän valitsi arkkitehti David Dworkindin kumppaniksi projektiin. Yhteistyö kannusti heidän nimitysstudionsa Ménard Dworkindin perustamiseen.

Image

Ryhmä pyrki ilmentämään riittävän houkuttelevan tilan buzzia hakeville Laval-asukkaille, jotka yleensä työmatkalla suuntasivat Montrealiin trendikkäisiin, valogeenisiin ravintoloihin.

Dworkind ja Ménard matkustivat Chinatownsiin Montrealiin, Vancouveriin ja San Franciscossa tutkimaan lähiöiden esteettisiä johdonmukaisuuksia. Neonvalaistut opasteet, taittuvat saksiportit ja roikkuvat lyhdyt olivat muutamia poistosarjoista, joita ne sisällytettiin Miss Wongin elokuvamaiseen suunnitteluun.

Image

"Tästä projektista ei ollut puutetta inspiraatiota", Dworkind kertoi Dezeenille. "Halusimme luoda Chinatownsin elinvoimaista energiaa ympäri maailmaa, jossa sinua pommitetaan opasteilla ja visuaalisella melulla."

Massiivinen tapahtumapaikka tarjosi 930 neliömetrillä paljon luovaa vapautta, mutta se oli myös täynnä suunnittelun haasteita.

Image

"Tämän suuren tilan ollessa vaistomme oli jakaa se pienempiin vyöhykkeisiin intiimiin seurusteluun", Dworkind sanoi. "Leikkimme kullakin alueella eri vaiheitasoilla ja korkeuksilla, luomalla ainutlaatuisia ympäristöjä."

Vieraat saapuvat Miss Wongiin matalakattoisen käytävän ja vintage-koristeellisen kiinalaisen kaarin läpi. Toisella puolella nousevan mini-kiinalaisen pagodin alla heitä tervehtii kahdeksan metriä korkeat katot, vintage-neonkevyet laatikot ja diskopallot pääruokailutilassa.

Keskeinen tila vie tarinoita perinteisistä olutpuutarhoista, joissa on pitkät yhteispöydät ja betonilattia. Neljä ylimääräistä "vyöhykettä" on koottu monenlaitteisiin taskuihin tapahtumapaikan ympärillä oopiumin denin lounge-tyyppisen läheisyyden luomiseksi.

Jokaisella näistä emporiumin alueista on ominainen tunnelma rakenteen ja värin kautta, kuten smaragdimatot vihreällä vyöhykkeellä ja Punaisen vyöhykkeen punaiset epoksilattiat.

"Tämän avulla vieraat voivat saada erilaisen ruokailukokemuksen joka kerta, kun he käyvät", sanoi Dworkind.

Lisäksi Ménard Dworkind valitsi valaistuksen, joka yhdisti kiinalaisten lintujen ja kulttuurin ympäri maailmaa. Monet kalusteet on valmistettu mittatilaustyönä Montrealin omasta Chinatownista ostettujen esineiden kanssa, mukaan lukien taittuvista paperituulettimista valmistetut riipusvalaisimet ja Punaisen alueen lyhtypeitteinen katto.

Image

Päätangon takana olevan holvikäytävän muodostavat jauhemaalatusta teräksestä valmistetut "kepit" roikkuvat lyhdyt, jotka matkivat kiinalaisten kalastajien veneiden päälle valettuja perinteisiä kaarevia lyhdyjä. "Saatuaan tietää, että Montrealers saapuu aina Lavaliin Miss Wongin puolesta, tiedämme, että olemme tehneet työmme."

Image

Duon debyyttiprojekti ansaitsi tuolloin 12. Edition Grand Prix Du Design -palkinnon baareissa, aulaissa ja yökerhoissa.

Image