Anonim

Älykäs rintakehän sideaine lupaa lievittää kipua trans-ihmisille

Transseksuaalisilla miehillä ja muilla kuin binaareilla ihmisillä on turvallisempi ja mukavampi vaihtoehto rinnassa pitämiseen Breathe-muodossa. Tämä on älykäs vaate, jonka on suunnitellut Loughborough'n yliopiston opiskelija Miles Kilburn.

Opiskelijasuunnittelija loi Breathen viimeisenä projektinaan Loughboroughin teollisen suunnittelun ja teknologian kurssille.

Tuote palvelee ihmisiä, jotka harjoittavat rintakehän sitomista, johon sisältyy rintojen tasoittaminen, jotta näyttäisi maskuliinisemmalta rinnalta.

Toisin kuin vakiintuneet sidontamenetelmät - jotka vaihtelevat kaupallisista sideaineista DIY-siteisiin ja teippiin - hengitys voidaan helposti löysätä koko päivän ajan, tarjoamalla käyttäjälle hetkiä, joita tarvitaan kaivattua hengähdystaukoa.

Kilburn huomauttaa, että vaikka rintakehän sitominen liittyy käyttäjien parantuneeseen mielenterveyteen, siellä voi olla huonoja fyysisiä sivuvaikutuksia, kuten selkä- ja rintakipuja sekä kylkiluun murtumia.

Ylisidonta liittyy myös ihottumiin, hengenahdistukseen ja ylikuumenemiseen.

Ja vaikka käyttäjän on ehkä pidettävä tauko löysämällä sideainetta, joskus heillä ei ole aikaa ja yksityisyyttä tehdä niin, varsinkin jos he ovat töissä tai koulussa.

Kuuleessaan trans-opiskelijaryhmiä Kilburn keksi korjauksen; hän kudoi Hengitä älykkäällä materiaalilla, jonka luonne muuttuu napin painalluksella.

Materiaali on nitinoli, nikkelin ja titaanin seos. Sen langat kulkevat sivuttain sideaineen läpi yhdistyen elastisiin vaatteen sivupaneeleissa.

Kun hengitys on normaalissa tilassa, tämä joustava vetää sisään kaiken ylimääräisen materiaalin pitäen sideaineen tasaisesti tiukalla.

Mutta kun käyttäjä painaa nappia Breathe-laitteen mukana toimitetusta pienestä kaukosäätimestä, nitinoli sähköistyy, jolloin se kutistuu ja vetää joustavan leveäksi, joten se ei enää pidä kangasta kireänä. Käyttäjä voi sitten nauttia rauhallisemmasta soinnista, kunnes nitinoli deaktivoidaan.

Kilburn sisälsi myös ominaisuuden, joka vapauttaa hengityksen automaattisesti urheilun aikana, jos käyttäjän haluaa.

Hän toivoo, että NHS tarjoaa yhden päivän hengityksen, joka tarjoaa mahdollisen vaihtoehdon yläleikkaukseen eli rintojen poistoon.

"Yläleikkaus on todellakin kallis ja pysyvä päätös, joten monille transsukupuolisille ihmisille, joilla on Breathe-kaltainen tuote, voisi olla vaihtoehtoinen vaihtoehto, joka antaa heille enemmän aikaa pohtia, haluavatko leikkaukset samalla kun kokee paljon vähemmän kipuja sitoutumisesta", sanoi Kilburn.

Hän kuuli hengityskehityksen kehittämistä Loughborough'n yliopiston transsukupuoliryhmän kanssa Transformin kanssa, järjestäen jäsentensä kanssa "yhteissuunnittelutyöpajaa". Hän keräsi mielipiteitä myös verkkofoorumeilta.

Yksi Transformin jäsen jakoi positiivista palautetta Breathe-toiminnasta.

"Rintakehän sitovuus on tapa, jolla tunnen olevani maskuliinisempaa menossa ulos, koska se tasoittaa rintaani ja se tarkoittaa, että tunnen oloni mukavammaksi esiintyä mieheksi", sanoi Jamie-niminen jäsen.

"Minun kohtaamani ongelma liittyy enemmän epämukavuuteen - se kuumenee erittäin hyvin. Mielestäni hengitys voisi ehdottomasti auttaa, koska se vähentää epämukavuutta ja tarkoittaa sitä, että ihmiset voivat käyttää sideainettaan enemmän tilanteisiin; heidän ei tarvitse ottaa sitä pois. esimerkiksi urheilu. "