Anonim
Image

The Ocean Cleanup sijoitettiin uudelleen suurten Tyynenmeren roskien korjaamiseen

The Ocean Cleanup -projektissa käytetty kelluva laite on päivitetty ja palautettu merelle toisella yrittämällä saada Tyynenmeren alueella kiertävä muovijäte.

Asennettuaan ns. Suurten Tyynenmeren roskakoriin (GPGP) viime vuoden syyskuussa, järjestelmä - lempinimeltään Wilson - hajosi tammikuussa 2019 sen jälkeen, kun jännityskonsentraatio aiheutti väsymysmurtuman yhdessä sen kelluvista esteistä.

Järjestelmä otettiin uudelleen käyttöön neljän kuukauden kuluttua

The Ocean Cleanup -projektin luoja Boyan Slat ilmoitti 21. kesäkuuta Twitterissä, että päivitetty järjestelmä oli matkalla GPGP: hen vain neljän kuukauden korjauksen jälkeen.

Laitteen odotetaan saapuvan käyttöönottopaikalle huomenna, 25. kesäkuuta.

Ja olemme matkalla!

- Boyan Slat (@BoyanSlat) 21. kesäkuuta 2019

"Toivottavasti luonnossa ei ole meille tällä kertaa liian monia yllätyksiä varastossa", Slat lukee tweetin. "Joka tapauksessa olemme valmiita oppimaan paljon tästä kampanjasta."

Tammikuussa tapahtuneen hajoamisen jälkeen suunnittelutiimi aloitti laitteen päivityksen nopeasti aloittamalla rakennesuunnittelun parantamisen yksinkertaistamalla joustavaa putkistoa ja sallimalla seinämän paksuuden pienimmät vaihtelut.

"Mukauttamalla suunnittelua tuntemattomiin oppimismahdollisuuksiin pyritään saamaan järjestelmä, joka pystyy tehokkaasti vangitsemaan muovia ja kestämään valtameren voimat", The Ocean Cleanup totesi.

Hankkeen kritiikki jatkuu

Ocean Cleanup -aloitteen tavoitteena on lopulta poistaa 90 prosenttia muovijätteistä maailman valtamereltä käyttämällä jättiläismäistä C: n muotoista putkea, joka toimii rannikkona loukuttaakseen joitain GPGP: n 1, 8 biljoonaa muovipalasta, samalla kun meren elämä voi uida turvallisesti sen alapuolella.

Image

Skeptisyys laitteen tehokkuudesta nousi, kun organisaatio julkaisi analyysin siitä, miksi sen ensimmäinen taki epäonnistui tämän vuoden alussa. Italialainen ympäristönsuojelija Cristina Gabetti kuvaili sitä "unelmaksi, joka vietteli monia ihmisiä ja lahjoittajia".

Gabetti lisäsi, että GPGP: llä, jossa on suunniteltu toimittamaan jopa 60 jätteenkeräyslaitetta, on alhaiset pitoisuudet useimmiten kaukana toisistaan ​​sijaitsevista erittäin pienistä muovihiukkasista, mikä vaikeuttaa muovin tehokasta sieppaamista.

"Se on keitto, joka on enemmän kuin saari [kelluvista roskista]", hän kertoi Dezeenille viime kuussa ja lisäsi, että sen kutsuminen roskakoriksi on "valtava semanttinen virhe".

On myös ehdotettu, että The Ocean Cleanup vie huomion pois hankkeista, joiden tarkoituksena on estää muovin pääsy valtameriin.

Nopeuden vaihtelut ovat välttämättömiä

Putkimaisen muovipuomin rakenteellisten vikojen lisäksi projektin vetäjät havaitsivat, että joissain olosuhteissa kelluva takila liikkui hitaammin kuin muovi, jota se yritti vangita. Tämä tarkoitti, että sen keräämät esineet lentäivät takaisin ulos avomerelle.

Päivitetty järjestelmä toivoo ratkaisevan ongelman kokeilemalla laitteen etuosaan jättiläisiä puhallettavia poijuja, jotka vetävät järjestelmää eteenpäin tuulen voiman avulla.

Ennen järjestelmän 001 / B käynnistämistä tällä viikolla testasimme laskuvarjohyppyankkuria, jota käytetään järjestelmän hidastamiseen. Hitaalla nopeudella se suoritti suunnitellusti tyydyttävin tuloksin. Olemme nyt vihreällä valaistuksella testata laastarissa olevan järjestelmän kanssa. Lisätietoja lähiviikkoina. pic.twitter.com/LTmSfVtlIA

- The Ocean Cleanup (@TheOceanCleanup) 18. kesäkuuta 2019

"Jotta valtavat määrät muovia voidaan poistaa tehokkaasti, tarvitsemme järjestelmäämme, jotta pystymme sieppaamaan ja pitämään muovia pitkiä aikoja vähäisellä muovihukkalla", The Ocean Cleanup totesi.

"Kaapatun muovin säilyttäminen ei ole yhtä tärkeää, jos järjestelmä liikkuu hitaammin tai nopeammin kuin muovi, pikemminkin avain on johdonmukaisuus: eri nopeuden on aina oltava joko positiivinen tai negatiivinen."

"Toisin sanoen, järjestelmän täytyy aina mennä nopeammin kuin muovi tai aina hitaampi kuin muovi", se jatkoi. "Nopeuden vaihtelut estävät muovia jäämästä järjestelmään - kuten näimme edellisessä kampanjassa."

Insinööreillä on hienostunut muotoilu

Jos puhallettavat poijut eivät pysty nopeuttamaan järjestelmää, kokeillaan varmuussuunnitelma, joka liittyy 20 metrin halkaisijan laskuvarjoa muistuttavan meriankkurin kiinnittämiseen laitteeseen, joka kääntää sen ympäri ja ylläpitää teoriassa hitaampaa nopeutta kuin muovi.

Koska rautatieyhteys - joka tunnetaan myös nimellä piikkiliitos - oli tammikuun väsymysmurtuman syy, The Ocean Cleanup -insinöörit ovat poistaneet suunnittelun tämän näkökohdan.

Tuomalla näyttöä hiukan eteenpäin ja yhdistämällä se putkeen silmukoiden avulla, ne ovat yksinkertaistaneet liitosta järjestelmään, minkä pitäisi antaa niiden mahdollistaa minimoida stressipitoisuudet. Suunnittelun yksinkertaistaminen antoi suunnittelijoille mahdollisuuden myös poistaa vakautuskehykset putken kuormituksen helpottamiseksi.

"Iteratiivisen suunnitteluprosessin perusperiaatteena on testata, oppia ja toistaa, kunnes sinulla on todistettu konsepti", sanoi The Ocean Cleanup.