Anonim
Image

Valkoiset betonikaihtimet edessä Brasilian yliopistorakennusta

Rede Arquitetosin, Croquis Projetosin ja Neudson Bragan suunnittelemassa uudessa yliopistokampusrakennuksessa Pohjois-Brasiliassa kattaa katu, joka tarjoaa varjostetun ja tuulen alueen opiskelijoiden seurusteluun luokkien välillä.

Rakennus laajentaa Universidade Federal do Ceará (UFC) -kampusta Brasilian Crateúsin kaupungissa luokkahuoneiden, laboratorioiden, toimistojen ja joustavien tilojen kanssa. Se on uusi rakennus, joka on rakennettu uuteen kampukseen, ja on osa UFC: n laajempaa kehityssuunnitelmaa.

Kolme arkkitehtuuristudiota teki yhteistyötä suunnittelussa. Joukkue koostui arkkitehti Neudson Braga -yrityksestä, jonka palveluksessa olivat yritykset Rede Arquitectos ja Custodio Santos Arquitetura, aikaisemmin nimeltään Croquis Projectos.

Monia muotoilun näkökohtia vetäytyi alueen kuivasta ilmastosta. Ryhmä käytti useita strategioita rakennuksen pitämiseksi viileänä. Näihin kuuluivat esimerkiksi valkoisen betonin käyttö ulkopinnassa, julkisivun suurten kääntyvien sorapohjapohjien suojaaminen ja tiettyjen alueiden seulonta kuvioiduilla betonilohkoilla ilmavirran parantamiseksi.

Image

Rakennuksen läpi leikkaava selkäranka auttaa opiskelijoita, opettajia ja henkilökuntaa liikkumaan ilman tarvetta mennä ulos. Pylväätön tila saavutettiin pitämällä kevyitä teräsristikoita span rakennuksen kummankin puolen välillä.

"Siipien rakenne on teräsbetonia ja terästä keskusaukon ja rinnakkaiselon moduulin peittämisessä ilman, että pylväät keskeyttävät sisäreittiä", ryhmä kertoi projektikuvauksessa.

Käsitteellisesti arkkitehdit yhdistivät kaksi "koulutustilaa" niiden väliseen kokoontumisalueeseen. Nämä kaksi lohkoa muodostavat koiran jalan muodon, joka käsittää luokkahuoneen lohkot, jotka on järjestetty kahta sarjaa rinnakkaisia ​​käytäviä, jotka leikkaavat epäsäännöllisessä kulmassa.

Näiden määrien kohtaamispaikka on kaksikorkeinen tila, täällä sijaitsevat opiskelijoiden palvelut, kuten kahvila ja painotalo, katetun keräilytilan rinnalla. Suunnittelutiimin mukaan tämä alue "kääntyy rakennuksen ulkopuolelle ohjelmalla ilman määriteltyjä käyttötarkoituksia".

Avoimet portaat johtavat ylemmälle tasolle, jossa kierrätysmekaniinit ja sillat tarjoavat pääsyn useampaan luokkahuoneeseen ja toimistoon.

Luokkahuoneet ja muut käynnissä olevat ohjelmatilat sijoitetaan taaksepäin rakennuksen reunasta välttääksesi sisätilojen häikäisyn ja ylikuumenemisen. Kaksinkertaiset korkeudet eri kulmiin asetetut betonivarjot muodostavat julkisivun ja piilottavat rakennuksen mekaaniset laitteet.

Alueilla, joissa on ikkunat suoraan ulkona, arkkitehdit rajoittivat aukkojen kokoa luomalla pieniä rei'itettyjä aukkoja sen sijaan, että käyttäisivät suuria lasiasetuksia.

Valkoinen betoni, rakennuksen pääaine, jätetään paljaana useimmissa tiloissa. Yksinkertaiset ja toimivat kalusteet toimitetaan koko rakennuksessa, istuttajien ja pienten puutarhojen rinnalla, jotka tarjoavat kasvillisuuden jopa sisätiloissa.

Image