Anonim
Image

El Sindicato rakentaa pienen Casa Parásiton katolle Ecuadorissa

Ecuadorin studio El Sindicato Arquitectura on rakentanut Quitoon rakennuksen päälle 12 neliömetrin loisrakenteen.

Casa Parásito, joka käännetään parasiittitaloksi, vie pienen tilan olemassa olevan rakennuksen katolla, joka sijaitsee Ecuadorin pääkaupungin San Juanin naapurustossa.

Image

Talo, joka kiinnittyy olemassa olevan rakenteen laattaan teräspohjien kautta, käsittää kylpyhuoneen, keittiön, sängyn, säilytystilan ja ruokailutilaa, työskentelyä ja seurustelua, kaikki 12 neliömetrin jalanjäljensä sisällä.

Kuten monet muut lois-asunnot, se luottaa isäntärakennukseen tukemiseen tai palveluihin.

"Casa Parásito on minimaalinen suunnittelukohde, joka keskittyy henkilöiden tai nuorten parien perustarpeiden ratkaisemiseen", sanoi El Sindicato Arquitectura projektikuvauksessa.

Studiossa valittiin A-runkoinen puurakenne, joka sallii sisätilan avoimen tilan hyödyntää rajoitettua aluetta parhaalla mahdollisella tavalla. "Sen konsepti tulee etsimään optimaalista tilaa elää tekemämme toiminnan mukaan", se lisäsi.

Pohjakerroksessa suorakaiteen muotoinen avoin alue on varattu erilaisille aktiviteetteille, ja siinä on lisätoimintoja, kuten keittiön pöytälevy, kylpyhuone, sänky, säilytystila ja reunoille järjestetty työpöytä. Sänky sijaitsee korotetulla lavalla, joka täyttää yläpuolella olevan harjakattoparven.

"Suorakulmaisen ytimen vieressä olevat utilitaristiset tilat sijaitsevat kolmioissa ja rhboboideissa", studio jatkoi. "Nämä geometriat sisältävät oman toiminnan, mutta tarjoavat vakauden koko rakenteelle."

Suuri kolmionmuotoinen ikkuna täyttää pohjoisen julkisivun, päästäen sisälle runsaasti luonnollista valoa ja näkymät ympäröivään kaupunkiin, samoin kuin Cotacachi, Imbabura, Mojanda ja Cayambe tulivuoret.

Sulatettu lasi puolestaan ​​etupuolella eteläistä julkisivua tarjoaa valaistusta ja ilmanvaihtoa säilyttäen samalla naapureiden asukkaiden yksityisyyden. Itä- ja länsipuolet, jotka saavat suoraa auringonvaloa ympäri vuoden, on kääritty teräslevyihin suoran auringonvalon estämiseksi.

Sisäpuolella seinät ja lattiat on vuorattu orientoidulla levylevyllä (OSB). Studio jätti 12-senttisen raon puisen vuorauksen ja metallirakenteen väliin, joka on täytetty kookoskuidulla eristysaineena.

Kalusteet pidetään yksinkertaisina ja harvinaisina, kuten puinen alasvetopöytä ja pieni ruokapöytä ja tuolit.

El Sindicato Arquitectura aikoo Casa Parásiton tarjota esimerkin tulevasta kehityksestä.