Anonim
Image

Kierrätettävä talo on rakennettu korkkipaloista

Matthew Barnett Howland yhdessä Dido Milnen ja Oliver Wiltonin kanssa ovat käyttäneet korkkilohkoja rakentaakseen Cork Houseen Berkshireen, Englantiin, joka on valittu tämän vuoden Stirling-palkinnolle.

Asuinpaikka, joka sijaitsee Thames-joen vieressä olevassa kasvustossa, suunnittelivat Howland, Milne ja Wilton vastauksena arkkitehtoteollisuuden vaikutuksiin biologiseen monimuotoisuuteen, kasvihuonekaasupäästöihin ja riippuvuuteen kertakäyttöisistä materiaaleista.

Talo koostuu viidestä kerroksesta, joihin on lisätty pyramidin kaltaisia ​​kattoikkunoja, ja se on rakennettu kestävyydestä peräisin olevista korkkipaloista, joita tukevat puukomponentit. Se on suunniteltu siten, että tulevaisuudessa se voidaan helposti purkaa, käyttää uudelleen tai kierrättää.

Image

"Cork-talo on innovatiivinen ja ajatteleva vastaus kiireellisiin kysymyksiin materiaaleista, joita rakennamme", selitti Howland, Milne ja Wilton.

"Sen sijaan, että tyypillinen monimutkainen, kerrostettu rakennuskuori, joka sisältää joukon rakennusmateriaaleja, tuotteita ja erikoistuneita alajärjestelmiä, Corkin talo on yritys tehdä kiinteät seinät ja katto yhdestä bio uusiutuvasta materiaalista."

Image

Cork House on ollut pitkään ehdolla Dezeen Award 2019 -palkinnolle maaseuturakennuksessa.

Se on viimeisin kehitys Howlandin käynnissä olevassa tutkimushankkeessa yhteistyössä Bartlett-arkkitehtuurikoulun, Bathin yliopiston, Amorim UK: n ja Ty-Mawrin kanssa.

Vuodesta 2014 lähtien ryhmä on kehittänyt kestävää rakennusjärjestelmää, joka riippuu melkein kokonaan korkista - uusiutuvasta, kestävästä ja eristävästä materiaalista, joka on korjattu kestävästi korkkitammeen kuoresta.

"Tämä työ alkoi noin kuusi vuotta sitten, kun kysyimme joitain kysymyksiä rakentamisestamme tänään ja mietimme, olisiko mahdollista kehittää vaihtoehto, jolla on vähemmän monimutkaisuus", Howland, Milne ja Wilton kertoivat Dezeenille.

"Erityisesti meitä kiinnosti lähestymistapa, jossa otettiin huomioon ympäristön kestävyyden periaatteet rakennuksen elinkaaren jokaisessa vaiheessa."

Image

Järjestelmä perustuu laajentuneisiin korkkilohkoihin, jotka on valmistettu korkkrakeista, jotka on lämmitetty kiinteän rakennusmateriaalin muodostamiseksi. Nämä lohkot leikataan sitten lukitusliitoksilla "lego-kaltaisen" modulaarisen pakkauksen muodostamiseksi osista, joita voidaan käyttää kiinteiden seinien itserakentamiseen.

Suunnitellun puun tuella tämä järjestelmä poistaa laastin tai liiman tarpeen ja tarjoaa samanaikaisesti rakenteen, eristyksen, ulkopinnan ja sisäpinnan, mikä tekee siitä helposti kierrätettävän ja uudelleenkäytettävän rakenteen.

Howland, Milne ja Wilton käyttivät rakennusjärjestelmää ensimmäisen kerran vuonna 2017 Cork Cabin -nimisen prototyyppitalon rakentamiseen, ennen kuin sitä kehitettiin riittävän pitkälle Cork Housen rakentamiseksi.

Koti on valmistettu 1 268 korkkipalosta, jotka yhdistetään viiteen yhdistettyyn tilavuuteen, joissa on erottuva katto, joka koostuu viidestä pyramidin muotoisesta valokuopasta. Studiot ovat suunnitelleet ne avoimen sisustuksen sisälle ja tuovat valoon, samalla kun varmistetaan, että ne voidaan myös helposti rakentaa ja purkaa käsin.

Cork Housen sisällä on avokeittiö ja ruokailutila, joka johtaa oleskelutilaan ja makuuhuoneeseen ulkopuolella olevassa tilassa.

Viidennessä osassa on ulkoterassialue, joka on suunniteltu toimimaan sekä talon etuhuoneena että porttina kahden puutarhan välillä.

Cork Housen sisätiloille on ominaista myös vankka korkkipallo, koska viimeistelyä tai muuta käsittelyä ei suoriteta. Sen sijaan korkki on pukeutunut rakennepalkkeihin, verhoihin, ikkunoihin ja oviin, jotka on valmistettu mustasta värjätystä Accoya-puusta, yhdessä tiiviin messinkiosien kanssa.

Lattialaudat on valmistettu ristisahatuista massiivitammeista, käsintehdyt jakkarat on valmistettu englantilaisesta pipy-tammesta ja loput räätälöityjen huonekalujen valmistuksessa käytetään ristissä laminoitua kuusta.

Osana meneillään olevaa tutkimushanketta Howland, Milne ja Wilton aikovat kehittää korkkijärjestelmää edelleen standardisoinnin parissa ja siirtyä kohti markkinoitavissa olevaa korkkien rakennussarjaa.