Anonim
Image

SO-IL suunnittelee kohtuuhintaisia ​​asuntoja kaupungin keskustaan ​​kasvavassa Meksikon kaupungissa

New Yorkin yritys SO-IL on suunnitellut kuusikerroksisen, betonisen kerrostalon Leóniin, Meksikoon, jonka on tarkoitus tarjota vaihtoehtoinen ratkaisu maan edullisten asuntopulaan.

Las Americas -niminen projekti suunniteltiin Leónin keskustaan, nopeasti kasvavaan kaupunkiin Meksikon keskustassa Guanajuatoon.

Brooklynissa toimivan SO-IL-yrityksen suunnittelema projekti on tarkoitettu tarjoamaan kohtuuhintaisia ​​asuntoratkaisuja Leónille ja sen ulkopuolelle. Erityisesti se edistää kaupunkialueiden täyttöä, sen sijaan, että rakennettaisiin uusia rakennuksia kaupungin laitamille, joilla palvelut ovat rajoitetut.

Hallitus keskittyi vuosien ajan esikaupunkialueiden luomiseen kohtuuhintaisten, pikkuleikkuritalojen kanssa. Monet näistä kehityksistä ovat sittemmin muuttuneet slummeiksi, kuten LA Times ilmoitti.

"Kaupunki (León) on kriittisessä vaiheessa kasvussaan löytääkseen uuden ratkaisun kansakunnan asumiskriisiin", yritys sanoi projektikuvauksessa. "Kuinka voimme muuttaa meksikolaisen kaupungistumisen esikaupunkien banaalisuudesta tiheäksi, kukoistavaksi yhteisöksi kaupunkien sydämessä?"

SO-IL työskenteli yhteistyössä paikallisen asuntotoimiston, Instituto Municipal de Vivienda de Leónin (IMUVI) kanssa, kehittääkseen prototyyppijärjestelmän, jossa kohtuuhintaisia ​​asuntoja pinotaan toistensa päälle, jota se kuvaa "kaupunkien sisäiseksi vertikaaliseksi asumiseksi". Rakentaminen on suunniteltu alkamaan tänä vuonna.

"Hankkeessa ehdotetaan tiiviitä, kestäviä, sosiaalisia asuntoja, jotka tukevat sosiaalista liikkuvuutta mahdollisuuksilla kukoistavassa kaupunkikeskuksessa", ryhmä sanoi.

5800 neliömetrin rakennus nousee kuuteen tasoon ja sisältää 56 asuntoa. Yksiköissä on joko yksi, kaksi tai kolme makuuhuonetta.

Ryhmä työskenteli yhdessä meksikolaisten valmistajien kanssa kehittääkseen erityisen betonitiilin, joka on sekä edullinen että helppo asentaa. Se mahdollistaa myös erilaiset julkisivumallit.

"Betoniyksikkö vähentää rakennusaikaa ja kustannuksia ja nostaa kunkin yksittäisen kodin suunnittelupotentiaalia", studio sanoi. "Tuloksena on epäsäännöllinen, leikkisä julkisivu, joka heijastaa yksittäisiä yksiköitä ainutlaatuisella, toistamattomalla kuviolla."

Suunnitelmassa rakennus on kuvion kahdeksan muotoinen, veistettyjen palkkien ollessa kääritty kahden sisäpihan ympärille. Yksiköt on järjestetty ulkokäytäviä pitkin, joista on näkymät maisemoituihin pihoihin.

Yksikään yksikkö ei ole vastakkain, mikä antaa tunnelman yksityisyydestä ja omistajuudesta. Ulkotilat toimivat vuorovaikutuksen pisteinä naapureille.

"Kokoelma jaettuja terasseja julkisen portaikon varrella luo mahdollisuuksia rakentaa yhteisöä ja tarjoaa asukkaille mahdollisuuden seurustella ja nauttia ulkotilasta", tiimi sanoi.

Huoneistoissa ulkoasut on suunniteltu tukemaan monen sukupolven elämää - joten isovanhemmat voivat seurata lapsia vanhempien työskennellessä. Luonnollisen ristituuletuksen odotetaan poistavan mekaanisen jäähdytyksen tarpeen.

Image

"Tämän mallin onnistumisen kannalta on kriittistä, että sitä voidaan käyttää erittäin rajoitetuin keinoin", studio sanoi.

Rakennus suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä julkisyhteisöjen, kehittäjien, asuntolainan tarjoajien ja asukasryhmien kanssa. Ryhmä toivoo, että prototyyppi otetaan käyttöön yhden paikan ulkopuolella Leónin keskustassa.

"Projekti käyttää rajallisia resursseja uuden kaupunkielämän paradigman luomiseen", studio sanoi. "Se toimii kuntien prototyyppinä noudattaa samanlaista lähestymistapaa ja katalysaattorina kaupunkien elvyttämiselle ja pienituloisten yhteisöjen elämänlaadun parantamiselle."

Monien maiden tavoin Meksiko pyrkii tarjoamaan tarpeeksi kohtuuhintaisia ​​asuntoja kasvaville yhteisöilleen. Muita maalle ehdotettuja ratkaisuja ovat S-AR: n betonitalot, joiden on tarkoitus rakentaa omistajilleen, ja Communal Architecture Workshopin prototyyppiasunto, jossa on esivalmistettu bambukehys, joka voidaan nopeasti koota.