Anonim
Image

Tapa, jolla rakennamme, luo kappelin kaltaisen retriitin Hollannin metsään

Amsterdamin arkkitehtostudio The Way We Build on rakentanut puukupolisen sisustuksen sisältävän siirrettävän hytin leirintäalueelle Robbenoordbosin metsässä Hollannin pohjoisosassa.

15 neliömetrin mökki on suunniteltu "meditatiiviseksi luontopakoksi" Het bos -juuressa - mikä tarkoittaa metsää soittamassa - leirintäalueelle lähellä Hollannin rannikkoa.

"Mökki on tarkoitettu pääkaupunkiseudun ihmisille, jotka haluavat virkistyä luonnon lähellä, jotta päästäisiin pois nykyisen digitaalisesta pilaantumisesta", kertoi The Way We Build -säätiön perustaja Arjen Aarnoudse.

Yksinkertainen hytti on rakennettu sarjasta poppeli-puukaaria, jotka tukevat rakennuksen kattoa ja elävöittävät sisustusta.

"Sen rakentavat poppeli-puukaaret luovat kupolirakenteen, joka antaa vieraille kappelin kaltaisen tunteen", Aarnoudse kertoi Dezeenille.

"Uskonnollisen arkkitehtuurin historiassa kupolin muotoa käytettiin suojana maallisen ja yliluonnollisen välillä", jatkoi Aarnoudse.

"Kaaren muoto ja kupolit auttavat vieraita palautumaan yhteyteen itsensä kanssa ja luovat positiivista energiaa meditaatioon."

Yksi kaaria lähtee keskipylväästä, joka jakaa matkustamon takana olevan sänkytilan kompaktaisesta oleskelu- ja keittiötilasta.

Pieni wc sijaitsee makuuhuonealueen vieressä, kun taas päätila on yksinkertaisesti viimeistelty kirjoituspöydällä ja pari jakkarat puun polttimen vieressä.

Image

Kaksi matkustamon seinästä on täysin lasitettu, jotta vierailijat voivat katsoa ulos leirintäalueen poikki, kun taas kaksi muuta kiinteää seinää on verhoiltu puukappaleella.