Anonim
Image Stamba -hotellista on tullut keskusta Georgian suunnittelussa Hotelliryhmä Adjara "pelaa tärkeässä roolissa" Georgian kulttuurirenessanssissa, sanovat luovat

Georgian vieraanvaraisuusryhmä Adjara on nimennyt itsensä muuttamaan brutalistiset Neuvostoliiton aikaiset rakennukset boutique-hotelleiksi, mukaan lukien palkittu Stamba-hotelli Tbilisissä. Se on auttanut myös Georgian luovien kykyjen uuden sukupolven vaalimisessa.

Paikallisten taiteilijoiden ja suunnittelijoiden mukaan ryhmän tuki on auttanut nostamaan maan luovaa teollisuutta.

"Adjara-ryhmän merkitys on valtava", kertoi Georgian pääkaupungin Tbilisin galleristi ja suunnittelukonsultti Tamuna Gvaberidze. "He loivat elämäntavan ja tarjosivat keskittymän luoville ihmisille."

Etelä-Kaukasian alueella Euroopan ja Aasian välissä sijaitsevaa Georgiaa pidetään tällä hetkellä yhtenä maailman kuumimmista matkakohteista ja yhdestä vilkkaimmista luovista kohtauksista.

Hotelleilla "oli tärkeä rooli" Georgian kulttuurin elvyttämisessä

Adjara Group on auttanut molempia, sanoi pääkaupungissa Window Project -galleriaa johtava Gvaberidze.

"He eivät noudata tavanomaisia ​​hotelliyrityssääntöjä", hän sanoi. "Ne myötävaikuttavat paljon Georgian taiteeseen, matkailun kehittämiseen ja koko maan kasvuun."

"Stamba- ja Rooms-hotellien kaltaisilla hankkeilla on ollut monella tavalla ratkaiseva merkitys maamme kulttuurirenessanssissa ja kehityksessä", sopivat Nata Janberidze ja Keti Toloraia Tbilisin design-studiosta Rooms Design, joka kuvasi ryhmän lähestymistapaa "maverickiksi".

Image Adjara-ryhmän ominaisuuksiin kuuluu palkittu Stamba-hotelli Tbilisissä

Mutta tämän lähestymistavan takana on kaupallinen logiikka, Adjara-ryhmän toimitusjohtajan Valeri Chekherian mukaan.

"Minne ikinä menetkin, kaikki kansainväliset hotellit antavat sinulle täsmälleen saman kokemuksen", hän sanoi. "Kun heräät, et tiedä missä kaupungissa olet. Georgiassa haluamme ihmisten saavan tämän paikallisen kokemuksen paikallisesta ruuasta ja kulttuurista."

Adjaran tavoitteena on edistää Georgian kulttuuria

Tavoitteena on esitellä vierailijoille nykyaikaista Georgian kulttuuria, kertoi ryhmän toimitusjohtaja Levan Berulava.

"Tuemme paikallisia taiteilijoita, annamme heille tilaa, annamme heille kaikki mahdollisuudet kunnianhimoisuuteen", hän sanoi. "Kutsumme paljon muusikoita tulemaan ja pysymään paikoissamme auttaaksemme kehittämään klubeja ja musiikkielämää."

"Julkisia tilojamme käytetään myös ei-kaupallisiin pop-up-tapahtumiin, julkisiin keskusteluihin ja niin edelleen."

Ryhmän hotellit, joihin kuuluvat myös Rooms Hotel ja Fabrika-hostelli Tbilisissä ja toinen Rooms Hotel Kazbegissa maan vuoristoisella pohjoispuolella, ovat kaikki Sparta-instituutioiden rakennusten muuntamisia, jotka rakennettiin Georgian ollessa Neuvostoliiton tasavallassa.

Image Fabrika-hostellissa on tilaa ei-kaupallisille pop-up-tapahtumille

Stamba-hotellin kehittämätön siipi on varattu tarjoamaan ilmainen studiotila taiteilijoille ja suunnittelijoille. Stamba D Block -niminen kerros tarjoaa älykkäitä kykyjä, kuten suunnittelija ja räppari Max Machaidze sekä taidejärjestö Propaganda Network, ja isännöi kokeellisia näyttelyitä ja keikkoja.

Se antaa paikallisille arkkitehdille ja suunnittelijoille tehtäväksi työskennellä sisäisen suunnittelustudionsa Adjara Arch Groupin kanssa.

Ryhmän ensimmäinen oma tuotemerkki, Rooms Hotel Kazbegissa, oli yhteistyössä Rooms Designin kanssa, joka työskentelee myös ryhmän viimeisimmän, Rooms Hotel Kokhta -yrityksen sisätiloissa, joka on tarkoitus avata myöhemmin tänä vuonna.

Jokaisessa Adjara-ryhmän hotellissa on univormu, joka on suunniteltu yhteistyössä paikallisen suunnittelijan kanssa

Yhtiö tekee yhteistyötä paikallisten muotisuunnittelijoiden kanssa luodakseen virkapuvut henkilöstölleen, ja sillä on Stamba-hotellissa sijaitseva "hotelli-ateljee", joka työntää tusinaa suunnittelijaa ja räätäliä pukusuunnittelijan Tinatin Kvinikadzen johdolla. Jokaiselle uudelle hotellille luodaan univormut, ja tyylit muuttuvat vuodenaikojen mukaan.

"Teemme yhteistyötä Georgian erilaisten suunnittelijoiden kanssa", sanoi Chekheria. "Teemme yhteistyötä heidän kanssaan joka kausi."

Ryhmä työskentelee paikallisten viljelijöiden kanssa tuotannon hankkimiseksi ravintoloilleen ja on käynnistänyt oman maatalouden yrittäjyysohjelman ostamalla yli 4000 hehtaaria maatalousmaata Kakhetissa Georgian itäosassa kasvattaakseen ruokaa ravintoloihinsa ja kehittääkseen rinnakkaisen maatalousturismiprojektin. .

Image Georgian ensimmäinen sisätiloissa sijaitseva pystysuora maatila sijaitsee Stamba-hotellissa

Stamba-hotellissa se on perustanut Georgian ensimmäisen pystysuoran sisätilan. Yrittäjä Tusya Gharibashvilin johdolla 200 neliömetrin asennuksessa on seitsemän tasoa, joilla kasvatetaan vihanneksia, marjoja ja salaattia käyttämällä 75 prosenttia vähemmän vettä kuin perinteisissä viljelymenetelmissä ja toimitetaan hotellille tuoreita, luomutuotteita.

Ryhmä tukee myös paikallisia kulttuurilaitoksia, kuten Tbilisin arkkitehtuuribiennaalia, auttoi Tbilisin valokuvafestivaalin perustamisessa ja rakentaa valokuvamuseota Stamba-hotelliin.

Tbilisin arkkitehtuuribiennaalin perustaja Gigi Shukakidze kertoi, että ryhmä oli "suuri avustaja" paikalliselle luovalle näkymälle. "Heitä on tuettu melkoisesti festivaaleilla, julkisilla luennoilla sekä yksittäisten taiteilijoiden teoksilla", hän sanoi.

Adjara-ryhmä on kasvanut dramaattisesti ensimmäisestä hotellista vuonna 2010

Adjara-ryhmä aloitti heti Georgian traumaattisen vuoden 2008 Venäjän-sodan jälkeen, jonka seurauksena valtava naapuri jatkoi osan maan miehittämisestä. Adjara-ryhmä on tullut ilmentämään maan itsenäistä ja individualistista henkeä.

Yhtiö, joka on nyt Georgian suurin vieraanvaraisuuskonserni, avasi ensimmäisen hotellin vuonna 2010, kun se vakuutti franchising-palvelun perustaakseen Holiday Innin Tbilisin pääkaupunkiin.

"Aloitimme ryhmän vuonna 2010 sodan jälkeen", Chekheria kertoi Dezeenille. "Tämä oli Georgian kannalta erittäin vaikea aika, joten tarvitsimme jonkinlaista luottamusta asiakkailta. He eivät halunneet pysyä paikallisissa hotelleissa tuolloin, joten osimme ensimmäisen Holiday Inn -fransiisin Georgian."

Yhdessä huoneiden suunnittelun kanssa he muuttivat Neuvostoliiton aikaisen Adjara-hotellin tyylikkäämmäksi ja nykyaikaisemmaksi kuin tyypillinen kansainvälinen ketjuhotelli.

Image Huoneet Kazbekin hotelli oli maan ensimmäinen hotelli, joka liittyi Design Hotels -verkostoon

He käynnistivät seuraavan projektinsa itse muuttamalla hylätyn Neuvostoliiton aikaisen terveyskeskuksen, josta on näkymä Kazbekin vuorelle, ensimmäiseksi Rooms Hotelksi.

"Kun menimme sinne, se oli vain rakennuksen rakenne, ja kuten kaikki muu tuhoutui", kertoi Chekheria. "Löysimme vanhat arkkitehtoniset piirustukset ja säilytimme rakennuksen rakenteen."

Hotellin ulkopinta on päällystetty puusta, kun taas sisätilat on sisustettu eklektiseen tyyliin, joka perustuu New Yorkin sisätiloihin, ja siinä on suuret, avoimet julkiset tilat, karkeat puulattiat ja sekoitus vintage- ja nykyaikaisia ​​huonekaluja.

"Se on inspiroinut New Yorkista 1930-luvulla", sanoi Chekharia.

Hotelli, Georgian ensimmäinen, joka liittyi Design Hotels -verkon jäseneksi, tuli välittömäksi menestykseksi, ja sitä seurasi toinen Rooms Hotel Tbilisin Vera-alueella, hylätyn kustantamon siipissä, jossa painotettiin kommunistisia sanomalehtiä.

Jokainen projekti on suunniteltu "super paikalliseksi"

Stamba-hotelli, joka vie saman rakennuksen toisen siipin ja ottaa nimensä Georgian sanasta painettavaksi, avattiin vuonna 2018. Hotellin atriumissa säilytetään alkuperäisen rakennuksen dramaattinen monikerroksinen betoni, ja kuljetinhihnat, jotka liikuttivat sanomalehtiä ympäri ne painettiin. Se sai nimekseen Vuoden uusi konsepti AHEAD-kansainvälisissä hotellipalkinnoissa.

Ennen sitä työskennellessään Multiverse Architecture -yrityksen kanssa, he muuttivat entisen vaatetehtaan Tbilisin Chughuretin alueella Fabrikaksi, monitoimitilaksi, joka sisältää hostellin, yhteistyötilan, studiot ja baarit.

Jokaisessa projektissa lähestymistapa on ollut samanlainen. "Periaatteena on kunnostaa vanha", Berulava sanoi.

"Etsimme paikkoja, joiden takana on historiaa, tätä Neuvostoliiton brutaalia, ja pidämme sielua ja näytämme heidän historiansa", sanoi Tšekki. "Ja meidän mielestämme sen tulisi olla erittäin paikallinen joka kerta, hyvin paikallinen paikasta riippumatta siitä, onko kyse kylässä, maaseudulla tai kaupungissa."

Image Max Machaidze loi kasviruukut keraamisista erottimista Stamba-hotellissa

Tuleva hotelli Rooms Hotel Kokhta, joka sijaitsee Bakuriani-hiihtokeskuksessa, on kuitenkin ryhmän ensimmäinen uusi rakennushanke. Sisätiloissa työskentelevät Nata Janberidze ja Keti Toloraia of Rooms Design sanoivat, että projekti tulee olemaan "erilainen kuin kaikki mitä olet aiemmin nähnyt".

Ryhmän omistaa Temur Ugulava, joka tarjoaa suuren osan luovasta visiosta hotelleille ja muille projekteille, joihin kuuluvat ravintolat ja baarit.

Janberidze ja Toloraia kuvailivat Ugulavaa "fantastiseksi yrittäjäksi ja visionääreksi, mutta myös erinomaiseksi suunnittelijaksi".

"Hän on erittäin luova kaveri", sopi suunnittelija Max Machaidze, joka työskenteli Ugulavan kanssa Stamba-hotellissa tarjoamalla taideteoksia ja esineitä, mukaan lukien valtavat vintage-keraamiset eristimet, jotka toimivat kasvisruukkuina koko tapahtumapaikan, ja sähköpilari, joka istuu pihalla.

"Hän suunnitteli koko asian itse ja minä avustin häntä siinä. Se oli kuin pingispongin ajattelunvaihtoprosessi."

Adjara Group suunnittelee laajentumista kansainvälisesti

Georgian Mustanmeren rannikolle suunnitellaan kahta muuta hotellia, mutta Adjara Group aikoo viedä konseptinsa myös Amerikkaan.

"Olemme valmiita menemään kansainväliseksi ja uskomme, että on hyvä aika mennä ja tehdä jotain New Yorkissa", sanoi Chekharia. "Olimme siellä pari kertaa etsimässä rakennuksia."

Tšekkaria ja Berulava asuivat molemmat aiemmin urallaan New Yorkissa ja sanovat, että kaupunki oli inspiraatio heidän vieraanvaraisuusprojekteilleen takaisin kotimaassaan.

"Elimme täällä suolavedessä 90-luvulla, kun Neuvostoliitto romahti", kertoi Chekharia. "Oli hyvin pimeä aika. Kun olet New Yorkissa, jossa saat hyvän koulutuksen ja hyvän kokemuksen, sinun on aika maksaa maasi takaisin."