Anonim
Image

Archismith luo salaisen puutarhan Lasin linnoitukseen

Bangkokin arkkitehtostudio Archismith on rakentanut puutarhan, jota sulkee 20 000 lasitiiliä osana myyntitoimistoa asuinrakennukseen Bangkokissa, Thaimaassa.

Lasi-linnoitukseksi nimetty myyntigalleria on ollut pitkään listalla Dezeen Awards 2019 -palkinnoissa liikerakennusluokassa.

Archismith suunnitteli tilan suureksi irroittamiseksi sivustostaan, koska lähellä on kilpailevien kehittäjien myyntigalleria.

Päärakennus on asetettu takaisin kadulta taaksepäin ulkonevalla lasitiilistä valmistetulla lohkolla, joka toimii sisäänkäynnin paviljongina ja sulkee puutarhan.

"Kahdeksan metriä korkeat seinät poistavat saastumisen, kuten liikenteen melun ja MRT-linjan rakentamisen epämääräiset maisemat, jotta rakennuksen sisälle voidaan luoda rauhallinen ilmapiiri", sanoi Archismithin perustaja Jirawit Yamkleeb.

"Tilan klaustrofobisen tunteen vähentämiseksi valittiin lasimateriaali päämateriaaliksi, koska se palvelee tarkoitustaan ​​ja luonnollinen valo pääsee silti läpi", hän kertoi Dezeenille.

Lasiseinien sisällä - jotka on tuettu teräsrunkoon - on salainen puutarha, jonka puita on istutettu keskipolun molemmille puolille. Vesisumujärjestelmä on asennettu auttamaan puutarhan lämpötilan säätämisessä kuumina päivinä.

Arkkitehdin mukaan tämän tilan on tarkoitus edustaa suurta puutarhaa, joka rakennetaan osana huoneistokehitystä.

"Pääkehityksessä on iso puutarha, joten myyntigalleriassa oleva puutarha on luotu osoittamaan" luonnon kanssa elämisen "tunnetta", sanoi Yamkleeb.

Lasitiiliseinät jatkuvat päärakennuksen sisällä, missä ne sulkevat oleskelualueen.

Tämän valoisan tilan rinnalla on huone, joka sisältää kehitysmalleja, joka johtaa kahdelle näyttelyasunnolle ja toimistoille myyjille.

Image

Lasi-linnoituksen luomiseen käytettiin yhteensä 20 000 lasitiiliä. Jokaisella käytetyllä suorakaiteen muotoisella tiilillä on reunat, jotka ulottuvat saumauksen osittaiseksi peittämiseksi. Tämä yksityiskohta vähensi näkyvän saumauksen tavallisesta 10 millimetristä kahteen millimetriin.

"Tämä yksityiskohta on tärkeä projektin estetiikalle, koska se auttaa luomaan lasijulkisivun jatkuvamman ilmeen", lisäsi Yamkleeb.

Vaikka myyntikonttori on rakennettu vuokra-alueelle, on voimassa sopimus, että lasitiilirakenne säilyy, kun maa palautetaan.

"Olemme epävarmoja rakennuksen tulevasta ohjelmasta vuokranantajan mielessä, mutta sitä voidaan käyttää kahvilana, jossa on mukava puutarha tai Airbnb, koska tarjolla on jo kaksi huonetta, joihin on liitetty kylpyhuone. Tulevaisuuden MRT-asema on hyvin lähellä, tämä tarjoaa hyvät mahdollisuudet ", Yamkleeb selitti.

Image