Anonim
Image

Hayri Atak -arkkitehtisuunnittelustudio ehdottaa ulokekansiota lasiallasta Norjan vuonon yläpuolelle

Hayri Atak Architectural Design Studio on suunnitellut konseptin boutique-hotellille Norjan kallion reunalla, johon sisältyy lasitettu uima-allas.

Istanbulin käytäntö Hayri Atak Architectural Design Studio ehdotti hotellin rakentamista 600 metrin korkeudelle Preikestolenille - jyrkän kalliolle ja suositulle turistikohteelle Norjan länsipuolella, joka ulottuu Lysefjordenin vuonolle.

Tarkoituksena on luoda upea jyrkkä polkupyöräily kallion ympärille ja vangita tunne "elää reunalla ja sen ulkopuolella".

Image

"Preikestolen on ollut minulle yksi mielenkiintoisimmista paikoista vuosien varrella. Eräänä päivänä ystäväni lähetti minulle valokuvia" rockista ", jonka hän valloitti Norja-matkansa aikana", selitti studion perustaja Hayri Atak.

"Vaikka en ollut siellä, koin adrenaliinin olevan reunalla. Sitten haaveilin unesta asumisesta reunalla ja sen ulkopuolella. Yksinkertaisesti halusin vain viedä tätä kokemusta reunan ulkopuolelle ja ajatus tämän kokemuksen innoittamisesta ", hän kertoi Dezeenille.

Hayri Atak -arkkitehtisuunnittelun studion visuaalinen kuva kuvastaa sisäänkäynnin hotelliin kallion päälle, jolla on luonnollisesti tasainen pinta. Tämä kaksinkertaistuu myös jättiläisellä julkisella katselualustalla.

Vieraat johdetaan sitten alas hotellin sisälle, jossa studio on ehdottanut yhdeksää vierasviittiä ja jaetun oleskelutilan, jotka kaikki on upotettu kallion pintaan.

Huoneet on jaettu kolmeen kerrokseen, ja ne avautuvat jaetulle parvekkeelle, joka ulottuu reunasta ja tarjoaa häiriöttömät näkymät vuonolle ja ympäröiville vuorille.

Image

Alla oleskelutilassa on jaettu parveke, joka ulottuu kauempana vierashuoneisiin kuuluvista, ja siinä on jättiläinen ulkouima-allas.

Suunniteltu "seikkailunhaluisimmille vierailijoille", pitkät, kapeat uima-altaan kansiosat, jotka ovat epävarmoja parvekkeen reunasta ja jotka on valmistettu kokonaan lasista upottamaan uimareita maisemaan ja pelkkä pudotus alapuolelle.