Anonim
Image

SERA laajentaa Portland Playhouse -huoneistoa lasiin käärittyyn rakennukseen ja hiiltyneeseen puuhun

Amerikkalainen SERA Architects -studio on uudistanut 115-vuotiaan kirkkorakennuksen ja luonut nykyaikaisen lisäyksen voittoa tavoittelemattoman teatterifirman taloon Oregoniin.

Vuodesta 2008 lähtien Portland Playhouse -teatterikeskus on toiminut kerran kuninkaallisesta kirkosta kaupungin kuninkaan alueella. Alkuaikoina ryhmä pääsi sohvaistuimilla ja muilla vaihto-ratkaisuilla.

Image

Vuonna 2011 kaupunginvaltuusto päätti, että kirkkoa ei voida käyttää teatterina, koska se keskeytti tehokkaasti esitykset siellä. Neuvottelut käynnistyivät, ja kaupunki myönsi lopulta rakennukselle erityisen käyttöluvan.

Esittävän taiteen ryhmä ei vain jatkanut toimintaansa, vaan aloitti myös hankkeen 6500 neliömetrin (604 neliömetrin) tilan parantamiseksi.

Image

"Turvallisen kodin ollessa kädessä Playhouse sitoutui suunnitelmaan muuttaa vanhentunut rakennus täysin omistettuksi teatteriksi", kertoi paikallinen studio SERA Architects, joka työskenteli projektissa huomattavasti alennetulla maksulla.

Arkkitehdit työskentelivät pro bono -periaatteella yhteistyössä voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden kanssa määritelläkseen ohjelmalliset tarpeet, esteettiset mieltymykset ja kasvustrategiat.

Image

He keksivat suunnitelman, jossa vaadittiin kirkon rakennuksen kunnostamista ja pienen jatkorakennuksen rakentamista harjoituksiin, yhteisökokouksiin ja sarjojen valmistukseen. Tiimi suunnitteli myös ulkokomponentin tulevaa vaihetta varten.

Lisäys 1 500 neliöjalkaa (139 neliömetriä) antaa teatterikomitealle nykyaikaisen kasvot. Lasitettu seinä määrittelee etukorkeuden, tarjoamalla näkymät ilmavaan monikäyttöiseen huoneeseen ja sitoutumalla rakennukseen naapuruston kanssa.

Liukuvien lasiovien ansiosta sisätilat pääsevät virtaamaan sisäpihalle - hetki, joka auttaa "vahvistamaan symbolisesti yhteyksiä yhteisöön".

Muut julkisivut kääritään lehtikuusi puuhun, joka hiiltyi muinaisella japanilaisella tekniikalla shou sugi ban. Tumma puuraatus on vastakohtana kirkon ulkoreunaan.

"Rakennus luo yin-yang-vuoropuhelun valkoiseksi maalatun kirkon välille, kun taas kirkas sisätilojen tila on viihtyisä ympäristö harjoituksissa ja yhteisökokouksissa", studio sanoi.

Uuden rakenteen sisällä minimalistinen muotoilu auttoi pienentämään kustannuksia vastaten samalla toiminnallisia tarpeita ja varmistaen mukavuuden. Matalan teknologian ja passiiviset suunnitteluelementit, kuten kattoikkunat, auttavat vähentämään energiankulutusta ja yleishyödyllisiä laskuja.

Image

Lisäyksen lisäksi on kirkko, joka on peräisin vuodelta 1904. Ulkoseinät maalattiin uudelleen ja katto vaihdettiin.

Suuria muutoksia tapahtui sisätiloissa, joissa warren-kaltaiset tilat aukesivat paremman virtauksen aikaansaamiseksi historiallisen rakennuksen läpi. Myös uudet lämmitys-, jäähdytys- ja sähköjärjestelmät asennettiin.

Image

Julkiselle aulalle annettiin uusi lipputoimisto, käyttöoikeusalue ja sukupuolineutraalit kylpyhuoneet. Teatteri, johon mahtuu 90 ihmistä, suunniteltiin erittäin joustavaksi.

"Ensisijainen esitystila on suunniteltu black box -teatteriksi, jonka avulla taiteilijat voivat säätää lavan ja istuimet haluamallaan tavalla", joukkue sanoi. "Rakennuksen takaosaan kuuluu studio rakennusta varten."

Image