Anonim
Image Rael San Fratello leikkaa vaaleanpunaiset sahat Yhdysvaltojen ja Meksikon rajaseinälle

Arkkitehtistudio Rael San Fratello on asentanut kolme vaaleanpunaista sahalaitetta Yhdysvaltojen ja Meksikon rajaseinämän metallisäleiden väliin, jotta molemmin puolin olevat lapset voivat leikkiä yhdessä.

Ronald Rael, joka johtaa Rael San Fratelloa arkkitehdin Virginia San Fratello kanssa, lähetti eilen Instagramiin kuvia ja videoita asennuksesta.

Laukaukset vangitsevat ihmiset, jotka pelaavat kolmella kirkkaan vaaleanpunaisella sahalla, joka on raottu terässeinään, joka kulkee Teksasin El Pason ja Ciudad Juárezin välillä Meksikossa.

"Seinästä tuli kirjaimellinen tukipiste Yhdysvaltojen ja Meksikon suhteille, ja lapset ja aikuiset yhdistettiin tarkoituksenmukaisella tavalla molemmin puolin tunnustamalla, että toisella puolella tapahtuvilla toimilla on suora vaikutus toisella puolella", Rael kertoi. Instagram-viesti.

Näytä tämä viesti Instagramissa

Ronald Raelin (@rrael) jakama viesti 28. heinäkuuta 2019 klo 11:22 PDT

Hän lisäsi, että tapahtuma oli "täynnä iloa, jännitystä ja yhteenkuuluvuutta rajaseinällä", ja kuvaili sitä yhdeksi duo uran "uskomattomista kokemuksista".

Kalifornian Berkeleyn yliopiston arkkitehtuuriprofessori Rael ja San Fratello, joka on myös San Josén osavaltion yliopiston muotoilun apulaisprofessori, tuottivat asennuksen Ciudad Juárezissa sijaitsevan työpajan Taller Herrería kanssa.

Duo perusti Rael San Fratello arkkitehtonisen tutkimusstudion, jonka pyrkimyksiin sisältyy Emerging Objects -projekti, joka kokeilee 3D-tulostusta.

Se aloitti tutkimuksen Yhdysvaltojen ja Meksikon rajasta vuonna 2000, ja keksi keilakonseptin, joka oli Teeter Totter Wall 10 vuotta sitten. Nämä varhaiset suunnittelut ja ideat on dokumentoitu Raelin teoksessa Borderwall as Architecture, joka julkaistiin protestina esteelle.

Näytä tämä viesti Instagramissa

Ronald Raelin (@rrael) jakama viesti 29. heinäkuuta 2019 klo 11.47 PDT

Rael San Fratello näkilevyasennus Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla noudattaa Meksikon rajaseinämää ympäröivää kiistaa. Keskeinen sitoumus Trumpin vuoden 2016 presidentinvaalikampanjassa oli seinän rakentaminen kahden maan välille.

Joulukuussa 2018 Yhdysvaltain senaatti kieltäytyi rahoittamasta rakenteen 5, 7 miljardin dollarin (4, 4 miljardin punnan) kustannuksia, mikä laukaisi maan historian pisimmän hallituksen sulkeutumisen. Siitä lähtien on sovittu, että Trumpin hallinto korjaa olemassa olevaa seinää pikemminkin kuin kasvattaa sen pituutta.

Estosuunnittelu tuli tuleen, kun presidentin Twitterissä paljastama ehdotetun seinän grafiikka kehotti suunnittelijoita pilkaamaan. Myöhemmin paljastettiin, että kaikki seitsemän seinän prototyyppiä epäonnistuivat perustesteissä.

Useat arkkitehdit ja suunnittelijat ovat myös kehittäneet kielestä poskelle -seinävaihtoehtoja, kuten 1, 954 mailin pituisen ruokapöydän ja litteä Ikea-sarjan.