Anonim
Image

Steve Nygren integroi eurooppalaiset asuntotyypit uuteen Atlantan naapurustoon

Asunnot, jotka vievät viitteitä kanavataloista Belgiassa ja Hollannissa, sekä minimaaliset puukalustetut kodit Skandinaviassa, ovat osa tätä uutta kehitystä Atlantan laitamilla.

Uuden Serenbe-yhteisön perusti Steve Nygren, joka kuvaa itseään "oletuksena kehittäjäksi". Hän osti 60 hehtaarin (24 hehtaarin) alueelta täydellisenä maatilan vuonna 1991. Nyt leviävä alue kasvaa jatkuvasti asunto- ja liikeyritysten kanssa.

Serenbe sisältää Grange-nimisen yhteisön, jossa on rivi valkoisia kaupunkitaloja ja maatila

Serenbelle, joka sijaitsee Georgian Chattahoochee-mäkimaassa ja 30 minuutin ajomatkan päässä Atlantan kansainvälisestä lentokentästä, on ominaista punainen savi maa, mäet ja tiheät mäntymetsät sekä tiheät kaupunginosat.

Image Kivitalo on osa Selbornea, kehityksen ensimmäistä naapurustoa

Nygren pyrki hyödyntämään alueen luonnollista viehätysvoimaa luomalla uudelle naapurustyypille tälle kaupunkien eteläpuolella olevalle kehittymättömälle alueelle - sellaisen, joka keskittyi yhteisöön kuin avaruuteen ja eristykseen pikemminkin kuin Amerikan hajallaan olevissa lähiöissä.

"Halusin keskittyä olemaan kaupunki verrattuna kehitykseen", hän kertoi Dezeenille.

Image Serenbessä on myös pieni valkoinen talo, jossa on lasinen etuosa

Yrittäessään pelastaa alueen isojen tonttien pikkuleikkuritaloista, Nygren päätti rakentaa itsenäisiä koteja lähellä toisiaan ja asettaa ne keskittymään pääkaupallisen kaistaleen ympärille, jossa on useita rivitaloja.

Ulkopinnat jätetään koskemattomiksi luonnon kukoistamiseksi, kun taas Reed Hilderbrand on suunnitellut luonnollisen jätevedenpuhdistusjärjestelmän.

Image Metsät ympäröivät tätä puurakennusta ja osoittavat sen sijainnin laitamilla

Tällaisen yhteisön mallinntamiseksi Nygren muutti 566 hehtaarin 1400 hehtaarin suuruisen kylän rypäleen, jolla on tiheää asumista ja kaupallista toimintaa. Luonto toimii jakajana.

"Siirrimme kaiken tiheyden 30 prosenttiin, ja 70 prosenttia on ylläpidettävä kaikessa maatalouden toiminnassa", hän sanoi. "Joten se voi olla hevosurheilua tai maatiloja, mutta se ei voi olla asuinrakennusta."

Neljä erilaista naapurustoa tai "kylää" muodostavat Serenben, joka on levinnyt kiinteistölle "käärmemaisissa omegamuodoissa". Koko kehitystyön kohteena ovat myös kaupat, ravintolat, hotelli, hevostallit, maatila, luontopolut ja laitumet.

Muita kehitteillä olevia yhteisöjä ovat muun muassa Mado, jossa tämä talo sijaitsee

Jokainen naapurusto on suunniteltu erilaisella arkkitehtonisella tyylillä, ja se palvelee myös erilaista painopistettä tai "keskeistä pylvästä", jonka Nygren on tunnistanut terveelliseen elämään. Näitä pylväitä ovat taide, maatalous, hyvinvointi ja koulutus. Kaksi ensimmäistä on rakennettu, kolmas on parhaillaan kehitteillä. Neljäs koulutus- ja leikkikurssi on vielä edistynyt.

Nygren työskenteli Phil Tabbissa, jolla on tohtori keskittynyt englantilaiseen kyläjärjestelmään, toimimaan konsulttina kehitystyössä.

"Halusin todella nähdä, mitä voisimme tehdä saadaksemme Serenben näyttämään luonnonmukaisemmalta kuin kaupunkista kuin kehityksestä", hän kertoi Dezeenille. "Joten siksi näet lajikkeen."

Image Toisella Madon talolla on lineaarinen muoto, joka on inspiroitu Frank Lloyd Wrightin arkkitehtuurista

Jotta nämä kaupunginosat erottuisivat toisistaan, Nygren katsoi arkkitehtonisia inspiraatioita ympäri maailmaa sijaitsevista asummalleista ottaen vihjeitä lähinnä Euroopan kaupungeista. Lähes kaikki rakenteet on suunnitellut ja rakennettu talon sisällä Serenben suunnittelussa ja suunnittelussa.

Rakennustyypologiat Englannissa, Pohjoismaissa, Italian, Ranskan, Alankomaiden ja Belgian kukkulakaupungeissa osoittautuivat vaikuttavimmiksi.

"Minua inspiroivat Englannin maaseutu", hän sanoi. "Toisen maailmansodan jälkeen he tajusivat, etteivät he pystyneet heittäytymään hajaantumisesta, koska saari oli vain niin suuri ja niin he panivat maalakeja täytäntöön."

Jalkakäytävillä on pensaita ja kukkia sekä roskia ja kierrätysastioita, jotka on rakennettu rinnalle maahan

Parhaillaan rakenteilla on Serenben Madon naapurusto. Arkkitehtuurilla on skandinaavisia vaikutteita, jotka heijastavat Malmon, Ruotsin ja Kööpenhaminan värikkäitä rakennuksia.

Sen lisäksi, että monilla itsenäisillä taloilla on kätkeytyneenä lähellä toisiaan, Madossa on myös kahvila, kylpylä, kuntosali ja ulkouima-allas.

"Tarkastelimme, mitkä ovat komponentit, jotka tekevät suurista yhteisöistä aikaisemmin ja loistavista paikoista, joissa haluat käydä tai asua", hän sanoi.

Neljää naapurustoa, joka keskittyy leikkiin ja koulutukseen, on vielä rakentamatta, ja siihen odotetaan sisältyvän metsässä neljä hehtaarin (1, 6 hehtaarin) puisto, näkötornipuutalo ja postinumero.

Image Kehitys mahtuu laitumia, hevostalleja ja puutarhoja

Muita paketteja ovat Serenben ensimmäinen naapurustossa nimeltään Selborne, joka murtui vuonna 2004. Siinä on monipuolinen arkkitehtuurityyli ja se osoittaa 1930-luvulle tiilen ja bungaloweja. Toisen, Grange-nimisen kaupunginosan rakentaminen aloitettiin vuonna 2007, ja se koostuu 1890-luvulta peräisin olevista valkotiileisistä kaupunkitaloista, jotka ovat mielenkiintoisia maissa.

Pienempi naapurusto näiden kahden välillä, nimeltään Crossroads, käsittää 16 mökkiä, jotka viittaavat Amerikan eteläosaan 1800-luvulla, kun koteja maalattiin valkoisiksi, koska maalipigmentti oli kallis.

Retkeily-, juoksu- ja ratsastuspolut ovat myös integroitu Serenbe-alueelle