Anonim

Mikhail Riches luo energiatehokkaita rivikatuja sosiaalisivuina Norwichiin

Goldsmith Street on Mikhail Richesin Passivhaus- ja tiiviisti sosiaalinen asuntojärjestelmä Norwichissa, Englannissa, joka valitaan tämän vuoden Stirling-palkinnon saajaksi.

Kaupungin keskustan lähellä sijaitseva asuntokehitys käsittää 105 rivitaloa, jotka on suunniteltu edullisiksi tiiviiksi vaihtoehdoiksi kerrostaloille.

Jokainen koti on etelään maksimoidaksesi aurinkovoiman, ja sen on suunnitellut Mikhail Riches käytännöllisillä yksityiskohdilla, jotka varmistavat, että se on vähän energiaa.

Image

"Ensisijaisena tavoitteemme oli suunnitella passiivinen aurinkoenergiaohjelma asukkaiden polttoainelaskujen minimoimiseksi", selittivät studion perustajat Annalie Riches ja David Mikhail. "Halusimme myös laittaa kadut takaisin Norwichin alueelle, joka oli menettänyt heidät", he kertoivat Dezeenille.

"Järjestelmä on suunnattu ikkunat ja asuttavat huoneet etelään hyödyntämään talvisia aurinkovoittoja. Se on varjostettu kesällä."

Image

Mikhail Riches voitti Goldsmith-katujen suunnittelukilpailun vuonna 2008 ehdotuksella, joka kuvasi kadut kuin useiden muiden osallistujien ehdottamat kerrostalot.

Järjestelmä käsittää seitsemän rivitaloja, jotka on järjestetty neljään riviin ja jotka sisältävät yhteensä 45 taloa ja 60 asuntoa alle hehtaarin alueella.

Image

Vaikka kehitysasunnon asuntojen lukumäärä määräsi lyhyen, studion halu kehittää "passiivinen aurinkojärjestelmä" johti sen suunnittelemaan terasseja. Rakennusten piti olla matalalla varjojen estämiseksi.

Saavuttaakseen tämän täyttääkseen asumistiheyden, Mikhail Riches otti vihjeitä tiheältä asuinalueelta, nimeltään Kultainen kolmio - viktoriaanisen rivitalon naapurustosta viiden minuutin päässä paikasta.

Image

"Tarkastelimme lähellä olevaa suosittua suojelualuetta Norwichissa, jolla on rivikatuja 14 metrin päässä toisistaan, mikä on huomattavasti vähemmän kuin näköalaohjeet sallivat", selitti Mikhail Riches.

"Jäljittelemällä tätä katumallia pystyimme saamaan järjestelmään huomattavasti enemmän perheen taloja, jotka vastasivat paikallista asuntotarvetta. Kohteen rajan sisällä pystyimme sovittamaan neljä lineaarista itä-länsi-terassia yhdistelmällä strategioita."

Kuten kultainen kolmio, terassit sijaitsevat 14 metrin päässä toisistaan ​​ja sisältävät "epätavallisen leveitä ja matalia" talotyyppejä, joiden mitat ovat kahdeksan metriä kuusi. Kaikki asuttavat huoneet osoittavat etelään yksityisyyden ylläpitämiseksi.

Järjestelmän keskustan läpi kulkee avoin kuja, jonka Mihhail Riches kehitti kaksinkertaiseksi yhteiseksi puutarhaksi ja turvalliseksi leikkipaikkana lapsille. Paikan päällä on myös kaksi muuta maisemoitua leikkipaikkaa.

Image

Mikhail Riches kehitti suuren osan Goldsmith Streetin muista tärkeistä yksityiskohdista käytännöllisistä syistä varmistaakseen, että järjestelmä täyttää Passivhaus-standardin - kansainvälisen energiatehokkuusstandardin, jonka tarkoituksena on vähentää dramaattisesti tilan lämmityksen ja jäähdytyksen vaatimuksia.

Jokainen seinämä on yli 600 millimetriä paksu ja katot on sijoitettu 15 asteeseen maksimoidaksesi aurinkovoiman samalla kun varmistetaan, että jokainen terassi ei estä auringonvaloa takana olevan rivin ikkunoista.

Image

Koko järjestelmän mukaan Mikhail Riches sisällytti myös valkoisen ikkunan paljastimet, jotka eristävät ikkunoiden kehykset ja palvelevat myös paljastuksia. Suunnittelu auttaa parantamaan valoa sisätiloihin ja näkymiin.

Ikkunoissa on myös alumiinirunkoiset suolapohjat, jotka antavat aurinkoa.

Image

Muita suunnitelman viimeistelykohteita ovat maitomaisen kermanvärisen savitiilien ja kattojen mustien kiiltävien laattojen materiaalipaletti, joka kaikuu Norwichissa löydettäviä rakennusmateriaaleja, ja kummassakin nurkassa olevat kaarevat seinät sisäisten portaikkojen naamioimiseksi samalla kun vievät kävijöitä varovasti kaduille .