Anonim
Image

Layan kääri Light House -levyn valaistujen metallilevyjen näytölle

Dynaaminen valaistujen, pyörivien polykarbonaattilevyjen näyttö suojaa tämän Melbourne-kodin ylemmän tason. Layan valmisti sen paikallisen valaistuksen suunnittelukäytännön johtajalle The Flaming Beacon.

Layan on laajentanut ja kunnostanut kulttuuriperinnön suojeltua työntekijän mökkiä luodakseen Light House. Melbourne-studio lisäsi uusia tiloja alkuperäisen rakenteen taakse ja yläpuolelle ja esitteli keskipihan tuomaan valoa ja ilmanvaihtoa syvälle kotiin, säilyttäen samalla alkuperäiset huoneet kodin edessä.

Image

Koska asiakas oli valaistussuunnittelustudion johtaja, valoa harkittiin projektin suunnittelussa erittäin huolellisesti.

"Tämän projektin valaistus pidettiin enemmän kuin useimmat, ja asiakas työskenteli huolellisesti valaistusjärjestelmän ja varusteiden valinnassa ja suunnittelussa", selitti arkkitehtostudio.

Image

Keskeinen osa tätä strategiaa oli ylemmän tason makuuhuoneen ympäröivän näytön asentaminen, joka oli rakennettu yhteensä 907 polykarbonaattilevystä, jotka oli kiinnitetty 67 pyörivään teräsputkeen.

"Näyttö tarjosi ja mahdollisuuden paitsi moduloida valon luonnetta ympäri vuoden, mutta myös tulla ensisijaiseksi valaistuksi yöksi sisätiloiksi", arkkitehdit selittivät.

Tämä uusi kodin ylätaso on asetettu taaksepäin kodin edestä minimoidaksesi sen visuaalisen vaikutuksen alueelle. Tämä uusi lyhtymainen ylätaso tarjoaa kirkkaan vastapisteen intiimimpiin alatason tiloihin.

Päivän aikana pyörivä näyttö heittää varjokuvioita sisätilojen yli, ja yöllä jokaisessa levyssä olevat yksittäiset matalan tason LEDit syttyvät valaisemaan sisätiloja.

Pohjakerroksen tasolla pihalla on suuri oleskelu-, ruokailu- ja keittiötila, talon takana yksityisempiä oleskelu- ja studiotiloja, joista on näköala pienelle kelapuutarhalle.

"Erilaiset asuintilat suuntautuivat keskipihan ympärille hyödyntämään luonnollisen valon ja ilmanvaihdon etuja", sanoi studio.

"Täyskorkeilla lasitettavilla liukuovilla on tärkeä rooli rakennuksen matkustajien hallinnan helpottamisessa poikkivirtauksen ilmanvaihtoon."

Image

Kaksi makuuhuonetta sijaitsevat kodin edessä työntekijän mökin alkuperäisessä rakenteessa, ja ne avautuvat verannalle ja puutarhatiloihin.

Pohjakerros perustuu alkuperäisen rakennuksen aineellisuuteen ohuilla valkoisilla lasitiileillä ja amerikkalaisilla tammipaneeleilla, jotka sisätilojen sisäpuolella.

Image