Anonim

Cullinan Studio suunnittelee "säröillä avoimen" talon, jossa on aukkoja valon päästämiseksi

Lontoon arkkitehtuuristudio Cullinan Studio on rakentanut talon Amershamiin, Englantiin, joka on jaettu osiin osiin, jotta valot voivat valua sisätiloihinsa lasitettujen aukkojen läpi.

Push-Pull-talona, ​​se on avoin ja vaalea sisustus, kun taas ulkopinta pysyy alueen suojatun 1930-luvun taide- ja käsityöasuntojen arkkitehtuurin mukaisena.

Image

Tämä visuaalinen jatkuvuus yhdistettiin nykyaikaisiin rakennusmenetelmiin. Push-Pull-talo on valmistettu ristikerroksisesta puurakenteesta (CLT), joka on suunniteltu yhteistyössä Eurbanin puualan asiantuntijoiden kanssa.

Ottaen lähtökohtana nämä vankat taide- ja käsityörakenteet, Cullinan Studio otti perinteisen talomuodon ja veti sen kolmeen osaan.

Image

Kodin symmetrinen päämuoto on jaettu kahteen osaan, ja se kuuluu nyt kahtena yksiosaisena muotona, jotka on leikattu eteisen ja portaikon läpi.

Näiden kahden muodon rinnalla kattokerroin jatkaa kaltevuutta alaspäin, jotta muodostuu suuri, avoin oleskelu-, keittiö- ja ruokailutila, jossa on lasitettu nurkka puutarhaan päin.

Image

"Asiakkaat olivat todella kiinnostuneita sisäisestä kevyisyyden tunteesta, joten tämä johti lähestymistapaa", harjoitusjohtaja Roddy Langmuir kertoi Dezeenille.

"Yksinkertainen massatus työnnetään ja vedetään suoraan vastauksena asetukseen, tuoden auringonvaloa ja päivänvaloa."

Image

Päätilavuus on jaettu neljään keskeisen sisääntulotilan ympärille siten, että huoneet vievät jokaista nurkkaa. Pohjakerroksen tasossa tähän sisältyy kodikas, työpajatutkimus ja kodinhoitohuone. Makuuhuoneen yläpuolella on molemmissa nurkassa.

"Sisällä on enemmän alueellista monimutkaisuutta ja joustavuutta, mikä tarkoittaa valon pomppimista korkean tason ikkunoiden osuuden läpi", Langmuir sanoi.

Image

Kunkin korttelin välisten "murtumien" avoimuus yhdistettynä lasisiin kaiteisiin edistää visuaalisia yhteyksiä kodin tasoilla.

Sisällä kodin CLT-rakenne on jätetty paljaana, ja se tarjoaa valkoisten seinien kanssa kirkkaan kontrastin tumman tiilen ja ulkopinnan laatoituksen kanssa.

Image